Notícies més llegides



+ Notícies


Perpinyà

Artur Mas: 'La Diada serà un gran èxit'

+ Notícies  -  11/09/2018  -  22:59

L'expresident de la Generalitat fa una crida a mantenir l'esperança tot i una situació política "d'anormalitat"


Ac

Ac



Artur Mas assegura que la manifestació de la Diada de demà serà un "gran èxit", que serà "pacífica i cívica" i que "tancarà la boca a tots els provocadors que volen trencar la convivència a Catalunya". L'expresident de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en el marc de la celebració de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya que organitza la Casa de la Generalitat a Perpinyà on també ha fet una crida a mantenir l'esperança perquè, segons ha dit, el "binomi" de dirigents polítics i ciutadans disposats a fer "sacrificis pot acabar portant a l'èxit". Mas també ha qualificat la situació política actual "d'anormalitat" i ha dit que per a qualsevol demòcrata, que hi hagi "presos polítics" i dirigents a l'exili hauria de ser "una vergonya".

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, assegura que la Diada de demà serà un "gran èxit", que hi haurà molta gent i que serà "pacífica i cívica". La mobilització, ha afegit, que se celebra en "unes condicions molt especials" servirà per "tancar la boca a tots els provocadors que volen trencar la convivència a Catalunya i que no se'n sortiran". Durant el seu discurs a l'acte institucional de la Diada que organitza la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Mas ha recordat que fa pocs dies va visitar diversos "presos polítics" a presons catalanes i també a Carles Puigdemont a Brussel·les. "Que jo com a expresident hagi d'anar a veure polítics catalans a la presó i a Bèlgica demostra una situació d'anormalitat", ha dit.

En aquest sentit, ha afegit que per a qualsevol demòcrata tot plegat hauria de veure's com una vergonya i ha insistit que "si l'Europa que volem construir és una Europa de valors aleshores aquesta situació ha d'interpel·lar les consciències dels autèntics demòcrates". Mas ha dit que s'han vist "reaccions febles" però que també se n'han vist d'altres de "sòlides i solidàries" arreu del continent i que cal agafar-se a "aquestes llums d'esperança".

L'expresident també ha fet una crida a mantenir l'optimisme malgrat tot. I és que, segons ha dit, en aquests moments es dona una circumstància que no s'havia produït mai: " Hi ha la gent del poble i els dirigents polítics disposats a fer sacrificis i aquest binomi pot acabar portant, potser no tant ràpid com alguns voldrien, a l'èxit que crec que ens mereixem".

Abans de la seva intervenció, Mas també ha dit a preguntes dels periodistes que creu que Pedro Sánchez en alguns sentits és proper a la política del PP però que creu que hi ha "algun canvi de terreny". "Tot i que no hi haurà solucions definitives si que tenim l'obligació d'explorar sempre que s'obri una escletxa", ha insistit.

"Un règim adormit"

Durant l'acte, el director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert, també s'ha mostrat molt crític amb la situació política actual i ha recordat el suport rebut de la Catalunya Nord durant els darrers temps. "D'aquí en van sortir les urnes. Una situació que demostra la força d'un poble que va saber vèncer els serveis d'espionatge de tot un estat", ha dit.

"Els polítics estan empresonats per deixar decidir si volem que Catalunya sigui lliure perquè la seva epidermis es al·lèrgica al dret a decidir", ha reblat. "Aquí l'exili s'entén millor que enlloc perquè molts de vosaltres sou nets de famílies que fa gairebé 80 anys van haver de marxar per una dictadura", ha afirmat. "Tot i que en fa més de 40 que és mort, el règim va quedar adormit i ara alguns dels seus hereus estan entossudits a despertar-lo", ha afegit.

L'acte també ha comptat amb l'actuació musical de la cantant nord-catalana Muriel Perpigna, que ha interpretat diverses cançons catalanes. Els Segadors ha clos la jornada amb una gran ovació de les desenes d'assistents.


Autor: Acn


#arturmas


#arturmas





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...