Notícies més llegides



Andorra


Andorra

La Jonca protagonitzarà el tradicional Concert de Meritxell amb músiques del Nord i músiques del sud

Andorra  -  03/09/2018  -  15:15

Es tracta d’un concert gratuït en el qual els assistents tindran l’oportunitat d’escoltar la jove formació amb un nou programa i una nova direcció conjunta




La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, oferirà el diumenge 16 de setembre, a les 12 del migdia, el tradicional Concert de Meritxell a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino.

Es tracta d’un concert gratuït en el qual els assistents tindran l’oportunitat d’escoltar la jove formació amb un nou programa i una nova direcció conjunta.

Per cinquena vegada, la Jonca comptarà amb una direcció col·legiada que anirà a càrrec del seu titular, Gerard Claret, i del director convidat, Yannis Papaioannou, intèrpret de llaüt, violí i busuqui. En aquesta ocasió, la Jonca serà acompanyada també per Georgi Dimitrov al kanonaki i de Semih Ali Aksoy a la percussió.

El binomi Músiques del Nord - Músiques del sud estarà marcat per un programa amb dos ambients sonors ben diferenciats: mentre Gerard Claret es centrarà amb la identitat nòrdica i el nacionalisme romàntic, Yannis Papaioannou treballarà els sons de la Mediterrània i la lluminositat del sud.

La Jonca formada per trenta-cinc cordes, viatjarà des dels paisatges nòrdics i les seves melodies gairebé boiroses carregades d’emoció, fins a les danses tradicionals gregues, les cançons del rebétiko, música clàssica àrab i otomana, en definitiva, el color dels instruments tradicionals del Pròxim Orient, per un exotisme en essència a través del llaüt àrab, el violí en estil grec, el busuqui i el kanonaki. La nostàlgia del nord i la llum del sud s’uneixen en un concert ple de contrasts musicals, artístics, humans i vitals. Tot un luxe per als sentits.

Les sessions de treball per preparar el Concert de Meritxell s’iniciaran el 3 de setembre de 16 a 20 h a l’Auditori Nacional d’Andorra, i seguiran els dies 4 (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h) i 5 (de 10 a 14 h). Les darreres sessions seran els dies 15 (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h) i 16 de setembre al matí, dia en què s’estrenarà la nova producció de la Jonca.

El Concert de Meritxell compta amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...