Notícies més llegides



+ Notícies


Garriguella

Garriguella celebra el 20è aniversari d'agermanament amb un poble d'Itàlia

+ Notícies  -  02/09/2018  -  18:35

Durant tot el cap de setmana s'han realitzat activitats amb les persones vingudes des d'Onore, un municipi de la província de Bèrgam


20 anys d'argemanament Garriguella-Onore/ Guillem Plujà

20 anys d'argemanament Garriguella-Onore/ Guillem Plujà



L'agermanament entre Garriguella i Onore (Itàlia) és probablement, un dels més antics d'Europa. I és que enguany, el lligam que uneix el municipi alt-empordanès amb l'italià compleix 20 anys. Per celebrar aquesta efemèride i donar la benvinguda als amics vinguts des d'Onore, durant tot el cap de setmana s'han fet tota mena d'activitats. Per començar, el divendres es va celebrar la 'Nit al Xiringuito amb música jove'.

El viatge dels nouvinguts va començar fa una setmana, quan el club ciclista d'Onore -7 etapes i 850 quilòmetres- van arribar a Catalunya juntament amb unes caravanes i un autobús. Un cop aquí, van poder gaudir d'un bon arròs a la cassola i es van reunir amb les famílies acollidores. Precisament, l'intercanvi entre famílies és una de les prioritats de les dues alcaldesses, ja que consideren que és una bona manera d'enfortir l'agermanament, sobretot entre els més joves. Durant l'estada dels amics italians, s'ha fet una visita al Castell de Sant Ferran de Figueres; una performance de l'artista Jordi Gispert; i una festa a la discoteca del Càmping 'Vell Empordà'.

Aquest migdia, un cop acabada la missa, s'ha produït el comiat amb la celebració d'un vermut popular. Però abans de marxar de Garriguella, els habitants d'Onore han rebut una escultura d'en Jordi Gispert mentre que el poble de Garriguella ha rebut tres regals molt especials: un excel·lent formatge parmesà de 35 kg, un mallot del club ciclista d'Onore i una escultura local. Però sense cap mena de dubte, després d'un cap de setmana molt emotiu, el millor regal és l'enfortiment d'una amistat internacional entre dos petits pobles.


Autor: Redacció


#garriguella #onore


#garriguella #onore





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...