Notícies més llegides



+ Notícies


La Jonquera

El final de la Festa Major de La Jonquera coincideix amb la Diada de Catalunya

+ Notícies  -  23/08/2018  -  14:45

Del 6 a l'11 de setembre es podrà gaudir d'exposicions, cercaviles, sopars, espectacles infantils, concerts i de clàssics com el correfoc




Com és tradicional, La Jonquera acomiada la temporada d'estiu amb la Festa Major. Del dijous 6 al dimarts 11 de setembre, els jonquerencs i jonquerenques podran gaudir de tota mena d'activitats relacionades amb la cultura i l'oci: exposicions de fotografia i pintura, cercaviles, correfoc, sopars, concerts i activitats pels més petits de la casa. Tot i que la Festa Major de La Jonquera no comença el 6 de setembre, el dia 2 ja es farà bullir l'olla amb la celebració de la 15a Trobada de Puntaires.

L'inici oficial de la Festa Major arrencarà amb el lliurament de premis del XIX Concurs Fotogràfic de l'Albera (19h), i la inauguració de tres exposicions: 'Buidant el buit', 'Manualitats' i 'Mandales'. De fet, les tres mostres es podran visitar fins a finals de mes. La jornada inaugural acabarà amb una cercavila que anirà a càrrec dels Tambors de l'Albera (20h). Abans d'arribar al cap de setmana, la Festa Major de La Jonquera oferirà sardanes (17h), concerts (19:30h) i balls (23:30h) a càrrec de la coneguda Orquestra Maravella. El mateix dia, també s'inaugurarà l'exposició 'Exilis, fronteres i desarrelaments' de Carles Vergés i Víctor Sunyol; i es farà un sopar a benefici de la Societat 'La Unió Jonquerenca'.

El gruix del programa es portarà a terme durant el cap de setmana. Del dissabte cal destacar la celebració de jocs de carrer i de 'Xeringada' pels més menuts; cercaviles; concerts de música; la inauguració de la mostra fotogràfica 'La Jonquera del segle XIX-XX', i un dels plats forts de la Festa Major: el correfoc. Aquesta activitat, que tindrà dues versions -de 19 a 20h i de 23:30 a 00:15h- passarà per alguns dels carrers més emblemàtics del municipi. Pel que fa al diumenge, hi haurà música (havaneres, sardanes i concert de violoncels) i espectacles infantils a càrrec de 'El Pot Petit'. Totes aquestes activitats es realitzaran a la plaça Nova.

Ja a la part final de la Festa Major, tant els jonquerencs com els visitants tindran l'oportunitat d'assistir a la presentació del llibre 'La yaya Rosita: plantas, recuerdos y remedios' (dilluns), i el darrer dia, que coincideix amb la Diada Nacional de Catalunya, hi haurà sardanes i un acte institucional amb l'Orfeó Jonquerenc. L'acte, que començarà a les 10 del matí, tindrà lloc al Museu Memorial de l'Exili. A més, pels que vulguin assistir a la tradicional manifestació de l'11 de setembre, l'Assemblea Nacional Catalana organitza una sèrie de busos cap a Barcelona.


Autor: Redacció


#lajonquera #festamajor


#lajonquera #festamajor





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...