Notícies més llegides



Baix Empordà


Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni dedica la Cantada d'Havaneres i Boleros a Ricard Viladesau

Baix Empordà  -  18/07/2018  -  09:45

Port Bo i Montgrins, Peix Fregit, Neus Mar i Arjau són els grups que actuaran entre el divendres 20 i dissabte 21 de juliol


Cantada d’Havaneres i Boleros

Cantada d’Havaneres i Boleros



La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni arriba enguany, a la quarta edició i estarà dedicada a Ricard Viladesau, músic i compositor calongí que va destacar en el món de la sardana però que també va compondre diverses havaneres i boleros. En el marc de l’Any Viladesau, que commemora el centenari del seu naixement, i durant la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni  els grups interpretaran peces de Ricard Viladesau com Ulls verds, Cançó de l’adéu, Gavina bonica i Llafranc, Calella i Tamariu.

La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni es consolida com a referència en el panorama musical estiuenc a la Costa Brava. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni manté la idea d’oferir dos nits seguides de música, essent la primera cantada on es fa de les comarques gironines i una de les poques de tot el territori català. Aquestes dues nits musicals seran aquest divendres 20 i dissabte 21, a partir de les 22h a l’espigó de l’Amistat de Sant Antoni. En aquesta ocasió, es comptarà amb les actuacions de Port Bo i Montgrins, Peix Fregit, Neus Mar i Arjau.

La primera nit, la del divendres 20, serà el torn de Montgrins i Port Bo que presentaran l'espectacle " Reacoblats " , un recull de cançons de diversos gèneres, havaneres i cançons populars incloses  en seu segon Cd, " La cobla a la taverna ". Mentre que dissabte 21 cantaran Neus Mar, Arjau i Peix Fregit en el format habitual d'una cantada en dues parts. Durant les dues nits s’interpretaran més de quaranta havaneres i boleros. El repertori és molt ampli i divers. Per exemple, s’interpretaran Lola la Tavernera, de Josep Bastons i Carles Casanovas, La botiguera d’Antoni Mas o cançons populars com El candor o Rendido, entre d’altres. Les dues nits es clouran com és tradició amb l’actuació conjunta de totes les formacions, que interpretaran la La bella Lola i El meu avi.

Dirigeix i presenta la cantada el periodista Francesc Sànchez Carcassés que també conduirà la transmissió que la nit de dissabte, 21 de juliol,  oferirà, Televisió Costa Brava i la Xarxa de Televisions Locals.

L'escenari de la cantada està situat en mig dels bots de pesca de la platja, davant la Germandat Artur Mundet, on hi haurà més de mil cadires, a més les actuacions es podran seguir, també, des del passeig formant una mena d’amfiteatre davant la badia.

 DIVENDRES

MONTGRINS

Fundada l’any 1884, és la degana de les cobles i va ser premiada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Actualment, la cobla és dirigida per Jordi Molina, i Martí Camós és el director de l’orquestra, piano i tenora. Fins a 12 membres formen part de la cobla.

PORT BO 

El Port Bo neix l’any 1966 amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. Amb més de cinquanta anys a l’esquena, el grup continua amb un nivell de gran qualitat i un repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella format per havaneres, clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes i cançó catalana.

DISSABTE

NEUS MAR 

Neus Mar s’endinsa en un món tradicionalment de veus masculines aportant una visió diferent però mantenint l’essència del gènere. Música cubana, boleros, havaneres clàssiques i actuals, en català i en castellà, unint la tradició amb un estil renovador i personal. 

ARJAU 

Fundat l’any 1997 per Jordi Rubau i Jordi Grau, proposa, des del seu inici, una manera respectuosa i pròxima d’entendre l’havanera. Amb la incorporació, aquest any, de Josep Ma. Batlle en substitució d’en Xiqui Ramon, veu d’una dilatada trajectòria, manté el mateix esperit interpretatiu i evoca els tercets clàssics de Calella de Palafrugell. Paraules és el seu darrer treball discogràfic.

PEIX FREGIT

Més de 40 anys de trajectòria avalen aquest grup d’havaneres, si bé és cert que al llarg dels anys han anat canviant els components del grup, sempre ha mantingut un estil propi, una manera de fer que l’identifica. Actualment està format per Pere Molina -primera veu i guitarra-, Norbert Torrecillas -segona veu i acordió – i Jordi Tormo -tercera veu-. El seu repertori inclou havaneres, valsets mariners, sardanes, cançó marinera i de taverna.


Autor: Redacció


#havaneres #boleros #calonge


#havaneres #boleros #calonge





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...