Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Pere Vila renuncia a la presidència de la Diputació per ser el nou delegat de la Generalitat a Girona

+ Notícies  -  17/07/2018  -  15:48

El seu substitut al capdavant de la Diputació serà Miquel Noguer, que serà escollit president en el ple que se celebrarà el dimarts 31 de juliol


Ple Diputació

Ple Diputació



Pere Vila




Pere Vila ha anunciat aquest matí que renuncia al càrrec de president de la Diputació de Girona per convertir-se, a partir de dijous, en el nou delegat del Govern de la Generalitat a les comarques gironines. Vila, que ha ocupat aquest càrrec des del 2015, ho ha anunciat en el ple ordinari del mes de juliol de l'ens provincial, un cop el govern català ha fet oficial el seu nou nomenament. El seu substitut al capdavant de la Diputació serà Miquel Noguer, que serà escollit president en el ple que se celebrarà el dimarts 31 de juliol. Una setmana més tard, el 7 d'agost, tindrà lloc la sessió plenària en la qual s'aprovarà el nou cartipàs de la corporació.
"Em va costar decidir-me quan em van fer l'oferta, però avui prenc un altre camí i ho faig convençut, conscient i orgullós d'haver format part d'aquesta casa per segona vegada i com a president", ha dit Pere Vila en el seu discurs de comiat, en el qual s'ha adreçat a tots els portaveus i diputats dels grups polítics per agrair-los la seva feina durant aquests tres anys. Sobre el seu substitut, Vila ha reconegut que ell i Noguer són "persones absolutament diferents" que en aquest període s'han fet "molt amics", i ha afegit que "em tindrà a la seva disposició quan sigui president". El futur delegat del Govern de la Generalitat a Girona ha donat les gràcies també a tots els treballadors de la Diputació, als mitjans de comunicació, als organismes i a tots els assessors.

En les seves intervencions els portaveus Albert Piñeira (PDeCAT), Pau Presas (ERC), Juli Fernández (PSC), Lluc Salellas (CUP) i Gisela Saladich (Independents per la Selva) han coincidit a desitjar "sorts i encerts" a Pere Vila al capdavant de la delegació gironina del Govern de la Generalitat. "Estem molt contents a nivell professional i personal. En nom de tots ha estat un honor tenir-te com a president", ha dit Piñeira; Presas l'ha encoratjat "a seguir treballant pels ciutadans de Girona"; Fernández ha assenyalat que durant aquest temps "hem buscat el consens i l'acord perquè entenem que la Diputació està per donar servei a tots els municipis de la província", i Saladich li ha expressat el seu "agraïment per la seva bona disposició en tot el que hem necessitat".

Salellas, per la seva banda, ha recordat que fa tres anys "vam ser els únics que vam votar en contra de la seva presidència" i ha destacat com a positiu "el to i el diàleg que sempre ha volgut mantenir amb tots els grups, més enllà de discrepàncies o moments en què hem pogut criticar-nos". Tot i això, el portaveu de la CUP ha lamentat que Vila no hagi fet més per la transparència de la Diputació.

En el ple ordinari de juliol ha pres possessió del càrrec de diputat el regidor de l'Ajuntament de Figueres Quim Felip, que substitueix Marta Felip. El plenari ha aprovat un conveni entre la Diputació i el Consorci de la Costa Brava per tal que la corporació gestioni la tramitació de l'expedient del contracte de servei de l'explotació dels sistemes de sanejament de l'entitat local de l'aigua; un expedient de suplement de crèdit del pressupost de despeses del Consorci de les Vies Verdes de Girona del 2018, pel qual es destinaran 254.000€ al manteniment d'infraestructures, difusió i publicitat, adquisició de mobiliari i senyals, i a inversions gestionades per altres ens públics.

També s'ha aprovat la modificació de la plantilla de personal de la Diputació, amb l'abstenció dels diputats d'ERC i la CUP, que preveu la creació d'un nou lloc de treball, la modificació de la descripció de tres llocs de treball i la rectificació d'errors materials a 17 llocs de cap de negociat de suport administratiu. El ple ha ratificat l'acord de dissolució i liquidació del Consorci Local i Comarcal de Comunicació i acceptat col·laborar amb els ajuntaments de Besalú, Portbou i Viladrau en la gestió i recaptació de tributs i altres ingressos de dret públic municipals, mitjançant Xaloc.

D'altra banda, s'ha acceptat l'encàrrec de gestió i aprovació del conveni amb l'Ajuntament de Fontanals de Cerdanya per a la contractació agregada per a la millora de l'eficiència energètica, i s'ha aprovat definitivament el projecte constructiu d'obres de condicionament d'un tram de la carretera GIV-5041, de Molins fins al nou pont de la Muga, entre els PK 0+985 i 2+433 i inici de l'expedient expropiatori.


Autor: Redacció


#girona #diputacio


#girona #diputacio





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...