Notícies més llegides




+ Notícies


Catalunya

Més de 110.000 persones celebren el 25è aniversari del Mulla't per l'Esclerosi Múltiple

+ Notícies  -  08/07/2018  -  15:00

El GEiEG és la seu central, a les comarques gironines del Mulla't per l'Esclerosi Múltiple


 Mulla't per l'Esclerosi Múltiple

Mulla't per l'Esclerosi Múltiple



Més de 110.000 persones s'han sumat aquest matí a la celebració del 25è aniversari del Mulla't per l'Esclerosi Múltiple, una campanya impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple que s'ha convertit ja en el segon acte solidari més multitudinari de Catalunya. A comarques gironines la seu ha estat el GEIEG. 625 piscines catalanes han col·laborat enguany amb la iniciativa, que té com a finalitat lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa que no té cura i afecta a més de 7.500 persones a Catalunya.

En total s'han recaptat 350.000€, que es destinaran a l'Esclerosi Múltiple infantil. I és que, tot i que l'Esclerosi Múltiple afecta sobretot als adults, fins a un 10% dels casos que es diagnostiquen són en infants. Maria José Abella, presidenta de la Fundació, ha explicat que "tot i els grans avenços que hem fet pel que fa a conscienciació, encara hi ha una manca d'informació molt gran sobre vessants més atípiques de la malaltia com pot ser l'Esclerosi Múltiple infantil. Volem proporcionar als infants i a les seves famílies aquells recursos de suport que necessiten per poder millorar les seves condicions de vida".

Per celebrar els 25 anys del Mulla't, la Fundació ha convertit l'acte central d'enguany en una gran festa que per primer cop s'ha obert al mar, donant la possibilitat a tots els banyistes de sumar-s'hi. En concret, el lloc de trobada ha estat el Club Natació Atlètic Barceloneta. El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, el Conseller d'Interior, Miquel Buch, el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, la cuinera Ada Parellada, els actors Àngels Gonyalons, Guillem Albà, Àlex Casanovas i Miquel Sitjar i el Mag Marin són algunes de les cares conegudes que han volgut nadar uns metres per l'esclerosi múltiple des de Barcelona. A més el conseller de Territori i Paisatge, Damià Calvet, s'ha mullat des de Sant Cugat i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ho ha fet des de la piscina municipal de Ripoll. Alcaldes, diputats i personalitats socials i esportives s'han mullat també des de les piscines dels seus municipis i han penjat les imatges a les xarxes socials

Un matí ple d'activitats

A més de llançar-se a l'aigua, els assistents han pogut participar en les diverses activitats que s'han organitzat a la Plaça del Mar de Barcelona. Una exposició sobre els 25 anys del Mulla't, tallers infantils, una actuació del grup Satatma amb danses típiques de l'Índia i un concert de Swing amb The Black Mambas feat Edu Le Pink Tzigane han estat algunes d'elles.

El plat fort ha tingut lloc a les 12.00 hores amb un concert del grup juvenil Macedònia, que han interpretat la cançó Mulla't que ha composat especialment pels 25 anys de la campanya.

Més formes de mullar-se

A més d'anar a les piscines, hi ha altres maneres de mullar-se per l'EM. Així, durant el mes de juliol es pot comprar a més de 1.000 supermercats de Catalunya l'OleAurum, un oli elaborat per petits productors catalans sota la marca Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda, Olis de Catalunya cedeix un euro a la Fundació sense cap cost extra pel consumidor.

També es pot col·laborar amb el Mulla't des de la cadena de congelats La Sirena, que des del 28 de juny fins el 15 de juliol dona a la Fundació Esclerosi Múltiple un 20% del cost que paga el consumidor per dos productes: la quinoa i les mongetes tendres. Tota la informació es pot trobar a mullat.fem.es.

L'edició més divertida

Aquest any el disseny de la imatge del Mulla't ha anat a càrrec de Javier Mariscal, que va ser l'encarregat de dissenyar el cartell del primer Mulla't i repeteix enguany per commemorar els 25 anys d'aquest esdeveniment. Les seves particulars il·lustracions donen a la campanya un toc més juvenil i divertit que atrau als més joves i els més grans per la creació especial d'en Mariscal, tot un referent a la ciutat i arreu del país.

La Fundació Esclerosi Múltiple

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) és millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia i destinar recursos a la investigació, al benestar físic, psíquic i social dels pacients. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d'impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple', que amb vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya


Autor: Redacció


#catalunya






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...