Notícies més llegides




+ Notícies


Vilablareix

Experiència i jove talent s'uneixen a la cerimònia de lliurament dels Premis FPdGi 2018

+ Notícies  -  28/06/2018  -  00:12

S.M. el Rei destaca el caràcter integrador d'uns Premis que sumen "voluntats, esforços i esperances"


FPdGi

FPdGi



Unes 450 persones s'han reunit avui a Girona en el lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona, en una jornada relacionada amb el talent, la superació i fins i tot el fracàs com a esperó per al canvi, que ha estat presidida per SS. MM. els Reis. La voluntat d'inspirar i dirigir-se a tots els joves ha estat un eix que s'ha repetit en les diferents intervencions, en què els emotius relats, vídeos i actuacions musicals s'han succeït al llarg d'una nit marcada pel talent de tots els ponents i premiats. S.M. el Rei ha iniciat el seu discurs destacant la trajectòria de tots i cadascun dels premiats, als quals ha anat coneixent personalment al llarg de les proclamacions dutes a terme durant la primera part de l'any a Mèrida, Sevilla, Santa Cruz de Tenerife, Hospitalet de Llobregat, i Sòria. Ha subratllat els seus valors, la passió amb la que han portat a terme els seus somnis, així com l'exemplaritat, diferenciació i impacte amb el qual intenten construir un món més renovador i sostenible.

S.M. el Rei ha iniciat el seu discurs destacant la trajectòria de tots i cadascun dels premiats, als quals ha anat coneixent personalment al llarg de les proclamacions dutes a terme durant la primera part de l'any a Mèrida, Sevilla, Santa Cruz de Tenerife, L'Hospitalet de Llobregat, i Soria. Ha subratllat els seus valors, la passió amb la qual han portat a terme els seus somnis, així com l'exemplaritat, diferenciació i impacte amb el qual intenten construir un món més renovador i sostenible.

A un any de celebrar la desena edició dels Premis, en la seva intervenció S.M. el Rei ha destacat que "podem estar orgullosos del que hem construït gràcies a l'esforç de moltes persones i entitats i a la seva identificació amb aquest gran projecte solidari, integrador i responsable". I s'ha compromès a què "seguirem treballant per fer-la créixer i per consolidar-la com un referent, un altaveu que amplifica el senyal del qual pensen, necessiten i realitzen milers de joves que no sempre troben qui els escolti, els entengui o els doni suport en les seves ambicions i en els seus somnis". S.M. el Rei ha recordat que aquest és "un projecte per a la joventut l'esperit de la qual respon a la imatge que tenim d'aquesta terra, i al qual se sumen amb il·lusió homes i dones de tot Espanya. Un projecte integrador i sense exclusions, que suma voluntats, esforços i esperances". Referent a la tasca d'entitat, ha destacat: "Construir per als joves és el que sempre ha fet la Fundació Princesa de Girona. Sempre construir. Ahir, avui i demà".

El cardiòleg Valentí Fuster, el jugador de bàsquet Pau Gasol i la nedadora paralímpica Teresa Perales han inaugurat la cerimònia de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona 2018, a l'Espai Mas Marroch - Centre d'Esdeveniments del Celler de Can Roca. Moderats per la periodista de RNE Pepa Fernández, els tres protagonistes han explicat els secrets de l'èxit de les seves respectives carreres i quins valors els han acompanyat al llarg de les seves trajectòries. Fuster ha lamentat que «estem perdent a la joventut, i a sobre som negligents perquè els critiquem»; Gasol ha recordat que el seu millor consell és «ser agraït pel que tens i no posar-te límits»; i Perales ha subratllat el pes que tenen els reptes a la vida, «perquè això ens manté vius».

A continuació, han pujat a l'escenari tres guardonats d'edicions anteriors: Miriam Reyes, Premi Fundació Princesa de Girona Social 2017, Auxiliadora Toledano, Premi Fundació Princesa de Girona Arts i Lletres 2013 i Borja Ibáñez, Premi Fundació Princesa de Girona Recerca Científica 2010. Els tres han explicat com els premis van impulsar les seves carreres. Així, per Toledano, el guardó és "el millor" que li ha passat a la seva carrera; Ibáñez ha apostat per la inversió en investigació "perquè és un guany d'aquí a 10 o 15 anys"; i Reyes ha instat a canviar tot el sistema educatiu "perquè doni totes les oportunitats a tots els nens amb demandes educatives especials".

Un dels moments més esperats ha estat el lliurament dels Premis FPdGi 2018 per part de SS. MM. els Reis als guanyadors d'enguany: la cantant Soleá Morente, Premi FPdGi Arts i Lletres 2018 ex aequo; el químic Guillermo Mínguez, Premi FPdGi Recerca Científica 2018 ex aequo; l'enginyera química María Escudero, Premi FPdGi Recerca Científica 2018 ex aequo; l'enginyer aeronàutic José Miguel Bermúdez, Premi FPdGi Empresa 2018; l'emprenedora social Arancha Martínez, Premi FPdGi Social 2018 i "Article 1", Premi FPdGi Entitat Internacional 2018. L'únic que no ha pogut assistir-hi ha estat el violoncel·lista Pablo Ferrández,Premi FPdGi Arts i Lletres 2018 ex aequo, que tenia un compromís tancat amb la Filarmònica d'Israel des de feia dos anys.

L'enginyera química María Escudero ha estat l'encarregada de pronunciar el discurs en nom de tots els guanyadors i ha recordat que a tots els mou la voluntat de "construir un món millor". El seu discurs ha tingut dues mirades reivindicatives. Una d'elles per expressar "la gratitud" a les dones "que han obert el camí en tots els àmbits"; sense oblidar aquelles "que els seus col·legues van fer invisibles". La segona reivindicació d'Escudero ha passat per demanar un "gran pacte per a la ciència" com a mostra de "més inversió" en aquesta matèria. La científica ha acabat recordant que els joves s'enfronten "a un camí ple de decisions, valentes, justes i equilibrades" encaminades a construir "un món més amable". Els Premis Fundació Princesa de Girona, dotats amb 10.000 euros i amb la reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, reconeixen la trajectòria de joves d'entre setze i trenta-cinc anys, així com la d'una entitat que treballi pels joves, guardó que aquest any s'ha concedit a una organització internacional.

La cerimònia dels Premis donarà pas, demà 29 de juny, la celebració anual del segon dels programes centrals de la FPdGi, «Rescatadors de talent», amb el qual l'entitat fa un pas més en el seu compromís amb l'ocupabilitat juvenil apostant per un projecte transformador que té com a factor diferenciador la promoció del talent i la mobilitat laboral entre comunitats autònomes a la recerca d'oportunitats. Serà a l'Hotel Camiral de Caldes de Malavella, a partir de les 09:00 hores.

Oberta la convocatoria 2019
Ja està oberta la convocatòria dels Premis FPdGi 2019 que per primera vegada, i coincidint amb el desè aniversari de la Fundació Princesa de Girona, concedirà un nou Premi Internacional que reconeixerà la trajectòria personal i professional de joves que hagin destacat en qualsevol part del món per la seva feina, els seus mèrits i la seva exemplaritat. La repercussió haurà de ser considerada sempre en la seva dimensió més àmplia, entenent per això que les seves aportacions s'estenguin i siguin conegudes a nivell internacional. Un premi amb vocació global que destaca la capacitat d'assoliment i superació de joves de tot el món en el desenvolupament de projectes -especialment si aquests han comportat dificultat o risc-demostrant ser capaços d'induir, de forma creativa, canvis positius en la societat i que són models inspiradors i referents per a altres joves. A diferència de la resta de categories dels Premis FPdGi, el Premi Internacional s'otorga per nominació.


Autor: Redacció


#fpdgi


#fpdgi





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...