Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot aposta per una gran biblioteca que sigui motor de cohesió i dinamitzadora al centre de la ciutat

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  26/06/2018  -  21:57

El Pla de Biblioteques preveu la creació d'un gran equipament al centre de la ciutat i la possible ubicació d'una biblioteca de proximitat al sector sud-oest d'Olot. És el resultat de la feina feta per la comissió que des de principis d'any ha estat treballant en el projecte i que s'ha presentat aquest dimarts 26 de juny en un acte públic al Saló de Sessions de l'Ajuntament


Pla de Biblioteques d'Olot

Pla de Biblioteques d'Olot



A principis d'any, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot va acordar la creació d'una comissió amb l'encàrrec de redactar el Pla de Biblioteques de la Ciutat d'Olot.
Formada per tècnics de diverses àrees de l'Ajuntament (Cultura i Infraestructures i Urbanisme), del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Girona i regidors de l'Ajuntament d'Olot, la comissió ha treballat en la redacció d'una proposta per adaptar la ciutat a la llei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Segons la normativa, Olot té un dèficit a nivell bibliotecari que ha de resoldre per adaptar-se al Mapa de Lectura Pública de Catalunya.

Del treball realitzat per la comissió de Biblioteques d'Olot se'n desprenen els acords següents:

A Olot li cal una gran Biblioteca Central. Amb una superfície d'entre 3.000 i 4.000 m2 (més del doble que l'actual, que fa poc més de 1.200m2) hauria d'estar situada al centre de la ciutat. El nou equipament hauria de tenir el seu emplaçament a l'eix comercial d'Olot format pels carrers que van des de la Plaça Clarà a la Plaça del Carme, passant per la Plaça Major.

La ciutat també necessita una biblioteca de proximitat. D'uns 750 m2 de superfície aproximada, s'hauria d'instal·lar a la zona sud-oest d'Olot (als barris de Sant Roc, Pekín, Bonavista...).

El caràcter d'aquestes dues noves biblioteques ha de ser molt diferent de l'actual Marian Vayreda. A més dels serveis estrictament bibliotecaris (préstec de llibres, activitats literàries...), el Pla descriu un nou equipament que ha de ser un espai de relació ciutadana, de creació cultural i formativa. És a dir, un centre que actuï com a motor de cohesió social: obert a col·lectius i a persones individuals amb espais per nadons, famílies, entitats, cuina, espais de creació i tallers... on sigui més important l'autogestió de les activitats, que sigui punt de trobada, amb espais amplis i compartits. L'informe també proposa traslladar l'Oficina de Joventut (actualment a l'Ideal) a aquest nou equipament cohesionador i obert. Per tant, es defineix un centre on es potenciï la relació entre els ciutadans de diverses edats i diversos interessos.

El Pla de Biblioteques no identifica un edifici un concret on ubicar la futura Biblioteca d'Olot, una tasca que l'Ajuntament haurà d'afrontar a partir d'aquest moment. Una vegada el Consistori aprovi la ubicació exacta de les dues biblioteques que descriu el pla, caldrà encarregar el projecte funcional on es detalli amb més precisió com encaixar tots aquests serveis a l'edifici escollit (sigui de rehabilitació o de nova planta).

"Ha canviat molt el concepte de biblioteca" ha explicat el director de l'Institut Municipal de Cultura d'Olot, Ricard Sargatal. Segons Sargatal, "ha deixat de ser un espai on únicament on es presten llibres per convertir-se en espai de relació i de molta activitat, en un gran motor de cohesió, de trobada i per on ha de passar molta més gent de les 500 persones que utilitzen diàriament la Biblioteca Marià Vayreda".

De la seva banda, Pep Berga, regidor de Cultura i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Olot ha explicat que "tot i que aquest Pla només marca un eix on situar aquest nou i gran equipament, l'ubiquem al Nucli Antic, ocupant els espais de l'antiga fàbrica de Can Sacrest". Berga ha afegit que "crec que és el millor lloc per complir amb les característiques que ens marca el Pla, perquè pot interactuar amb l'Escola d'Art, és un espai de confluència entre el PIAM de Sant Miquel i el Nucli Antic i perquè pot ajudar a crear una nova centralitat i fer més atractiu aquest sector d'Olot".

L'alcalde Josep M. Corominas ha afegit que "és una instal·lació de primer ordre que afavorirà la cohesió social i la promoció econòmica de la ciutat". Per Corominas, "és un projecte que ens marquem de cara al proper mandat. Així com el mandat anterior vàrem dir que faríem el nou Mercat i és una realitat i com en l'actual vàrem apostar pel Firal i està avançant a bon ritme, de cara als propers anys l'objectiu és la nova Biblioteca que avui presentem". La presentació del Pla de Biblioteques de la Ciutat d'Olot ha tingut lloc al Saló de Sessions de l'Ajuntament d'Olot. Ha anat a càrrec de l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, el regidor de Cultura, Pep Berga, el director de l'Institut Municipal de Cultura d'Olot, Ricard Sargatal, i de les tècniques Tània Puigvert i Anna Colomer, que també han format part de la comissió.


Autor: Redacció


#olot #biblioteca


#olot #biblioteca





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...