Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

21è Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro

Baix Empordà  -  25/06/2018  -  14:57

Cada divendres del 29 juny al 31 d'agost de 2108


Pablo Martin Quartet

Pablo Martin Quartet



Programa de deu concerts gratuïts que tenen com a escenari principal la Platja Gran de Platja d’Aro (Cavall Bernat), cada divendres del 6 de juliol al 31 d’agost (23 h), amb un servei de 1.500 cadires a disposició dels espectadors. Prèviament, divendres 29 de juny (20.30 h) hi ha programada una primera actuació als jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro. S’hi esperen els 20.000 espectadors d’edicions anteriors, xifra que el consolida com una de les propostes més fresques, dinàmiques, de qualitat i amb èxit de públic a l’estiu de la Costa Brava.

Organitzat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb el suport institucional de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, presenta una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i alhora, partir del jazz s’apropa també als estils musicals que el complementen: gospel, swing, soul, blues o musicals, entre d’altres.

Després de dues dècades de programació ininterrompuda -es va iniciar modestament amb dues actuacions l’estiu de 1998- acredita prop de 140 concerts amb la presència de grans noms nacionals i internacionals: Sant Andreu Jazz Band, Big Mama, Ignasi Terraza, Monica Green BCN Jazz Orquestra, Divinas, Big Band Jazz Maresme o Llibert Fortuny, entre molts altres.

Tot i el seu creixement i consolidació, el festival no ha perdut el seus trets d’identitat, ans al contrari, els ha consolidat i potenciat. Ha esdevingut una proposta gratuïta -oberts a tots els públics- en un espai molt concret -a la fresca de la Platja Gran, arran de mar-, que aposta per artistes i formacions del jazz país i d’arreu, i obert als estils musicals que fan frontera amb el jazz, generant un públic heterogeni, agraït i fidel.

Les Nits de Jazz s’emmarquen dins de la proposta Estereofònics, l’anomenat Festival de festivals, marca que uneix des de l’any 2015 tots els festivals, actuacions i espectacles musicals que es desenvolupen a l’estiu a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Enguany el programa proposa 77 concerts en 113 dies (del 2 de juny al 22 de setembre de 2018) de múltiples gèneres -des del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll- majoritàriament gratuïts i a l’aire lliure.

www.estereofonics.com

IN-EDIT on tour · Divendres 1 i dissabte 2 de juny

Concerts Inaugurals · Dissabte 2 de juny

1r Festival Propers · Diumenges 3, 10, 17 i 24 de juny

5è Festival Xalaro · Dissabte 16 i diumenge 17 de juny

21è Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro · Divendres del 29 juny al 31 d’agost

Cicle de Sardanes i Havaneres · Del 8 de juliol al 25 d’agost

6è Desemboca Rock’n’Roll Festival · Del 20 al 22 de juliol

21è Festival Internacional de Música de S’Agaró · Del 21 de juliol al 22 de setembre

15è Festival de Guitarra de Girona Costa Brava · 4, 14 i 16 d’agost

Festa Major de Platja d’Aro · Del 15 al 19 d’agost

Festa Major de Castell d’Aro · Del 7 a l’11 de setembre

6è FestiSurf Costa Brava · Dissabte 22 de setembre

Divendres 29 de juny · Masia Bas · Platja d’Aro · 20.30 h · Gratuït

Pablo Martín 4tet

Nascuts al Taller de Músics de Barcelona

El grup, format per Kike Pérez, bateria; David Moyano, contrabaix; Marc Capardón, piano i Pablo Martín, saxo tenor i clarinet, proposa una aproximació al bebop i al hardbop amb temes i arranjaments propis. Un projecte que ben aviat es convertirà en el seu primer enregistrament discogràfic.

 

Divendres 6 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

Myriam Swanson & Magnolia

Quintet envellutat i rabiós, d’esperit americà

Un repertori amb clàssics d’Ella Fitgerald, Etta James, Sara Vaughan o Rosemary Clooney. Cançons que acompanyen a la cantant Myriam Swanson des dels seus inicis i que ara comparteix amb músics brillants, en una proposta poderosa i que abraça un ampli espectre de la seva vessant més jazzística.

Divendres 13 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

Ivó Oller

Trumpet Atittude

Temes originals combinats amb versions d’Aretha Franklin, Stevie Wonder o Ray Charles i estàndards de jazz passats pel filtre del groove i el funk. Una proposta festiva i plena d’energia que ha sorgit arrel de la gravació de l’àlbum Way on també hi apareixen composicions en format d’octet.

Divendres 20 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

Dream Big Funk Band amb Yuanma & Alba Pérez

Michael Jackson, Stevie Wonder, Prince...

Els temes de les estrelles del funk i el soul que han deixat petjada en la història en un concert únic amb les veus de Yuanma i Alba Pérez, recolzades pels nous arranjaments dissenyats per la Dream Big Funk Band, amb els millors músics de Catalunya sota la direcció de Vicens Martín.

Divendres 27 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

The Gramophone Allstars Big Band

Maraca Soul

Després de consolidar la seva personalitat musical amb el projecte Jazzmaica, contraataquen amb un nou disc -Maraca Soul-, on ara s’obren cap a altres ritmes caribenys com el boogaloo o el calypso. Un punt de trobada entre el soul, el jazz i els ritmes jamaicans.

Divendres 3 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

Janine Johnson Ensemble

Una de les veus britàniques més poderoses

La cantant resident a Londres arriba a Platja d’Aro per oferir una nit de soul i jazz en majúscules, acompanyada per músics destacats de l’escena musical de casa nostra, com David Pastor i Gabriel Amargant. Veure-la en acció, escortada pel seu sextet de luxe, és sinònim d’espectacle assegurat.

Divendres 10 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

Albert Sanz Trio

Musicalitat i exquisida qualitat artística

Una col·lecció de temes clàssics del jazz combinats amb les propostes del projecte propi del trio O Que Será, ens mostren l'espontaneïtat del jazz, el swing elegant, la delicadesa del tacte i la llum brillant de dos dels cantautors brasilers contemporanis més estimats: Chico Buarque i Ivan Lins.

Divendres 17 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

Gunhild Carling & Shakin’ All

Benvinguts a l’època daurada del swing!

Gunhild Carling connecta màgicament amb el públic gràcies a la seva música, la seva calidesa i el seu personal sentit de l'humor, que transformen les seves actuacions en un espectacle formidable. En aquesta ocasió ho fa acompanyada dels Shakin’ All, un autèntic referent del swing barceloní.

Divendres 24 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

La Màgia De La Veu & Jazz Ensemble

Presentat per Joan Chamorro

Un projecte que afegeix a les veus d’Andrea Motis i Rita Payés les aportacions vocals de quatre joves polinstrumentistes de la Sant Andreu Jazz Band: Èlia Bastida, Alba Armengou, Alba Esteban i Abril Saurí; alhora acompanyades pel trio habitual format per Ignasi Terraza, Josep Traver i Esteve Pi.

Divendres 31 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro · 23 h · Gratuït

Big Band Jazz Maresme & Txell Sust

Homenatge a Prince

Un espectacle ple d’energia i vitalitat amb disset músics a l’escenari. La nova producció de la Big Band Jazz Maresme ret homenatge a Prince, una de les grans icones musicals de la història, i ho fa amb l’acompanyament de l’emblemàtica veu de Txell Sust, tot un referent al nostre país.


Autor: Redacció


#jazz


#jazz





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...