Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

Cala S'Alguer estrena una nova zona de boies de fondeig controlat i gratuït per conservar el fons marí

Baix Empordà  -  19/06/2018  -  15:01

El cost de la instal·lació de les boies ecològiques de S'Alguer és de 20.000 € que han estat finançats mitjançat un conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Palamós, i les empreses i entitats palamosines, Club Nàutic Marina Palamós, l'Associació Front al Mar, el Club Nàutic Costa Brava i l'empresa General Nàutic


Noves boies de fondeig controlat ubicades a S'Alguer

Noves boies de fondeig controlat ubicades a S'Alguer



Palamós segueix augmentant el nombre d'espais litorals del municipi amb zones de fondeig controlat, que permet compatibilitzar la conservació del fons marí amb el gaudi de les embarcacions d'esbarjo.

Durant els primers dies d'aquest mes de juny s'ha instal·lat una nova zona de fondeig controlat davant de cala S'Alguer amb la ubicació d'una vintena de boies ecològiques que situen el seu ancoratge al fons marí sobre roca o sobre fons tous lliures dels hàbitats de l'herbei de fanerògames marines, com la Posidònia oceànica.

Preservació dels fons marins
Amb la instal·lació d'aquest tipus d'ancoratge s'evita que les embarcacions hagin de fondejar mitjançant les seves àncores que en moltes ocasions acaben arrossegant pel fons i per tant, malmeten la Posidònia i la vida marina que s'hi genera.

Aquest sistema permet doncs que els vaixells puguin amarrar amb seguretat, directament a la boia de superfície, amb l'ús lliure i gratuït d'embarcacions de fins a 8 metres d'eslora i per un període màxim de tres hores/dia.

El cost de la instal·lació de les boies ecològiques de S'Alguer és de 20.000 € que han estat finançats mitjançat un conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Palamós, que aporta el 50% del pressupost, i les empreses i entitats palamosines, Club Nàutic Marina Palamós, l'Associació Front al Mar, el Club Nàutic Costa Brava i l'empresa General Nàutic, que es reparteixen a parts iguals la resta de l'import.

L'objectiu d'aquest conveni és la voluntat de treballar per la conservació dels recursos i hàbitats marins dels quals disposa Palamós, i en especial de les praderies de la fanerògama marina Posidònia oceànica que habita en aquesta zona litoral.

La creació d'aquesta zona de fondeig vol fer compatible la conservació dels alguers amb l'ús turístic que les embarcacions d'esbarjo realitzen en aquest sector del litoral palamosí i es complementa amb l'abalisament a l'aigua que defineix les zones destinades al bany de les platges i les cales, i per tant que en prohibeix l'accés d'embarcacions.

Aquesta instal·lació de boies ecològiques s'ha complementat amb una campanya informativa sobre els bons usos d'aquestes boies i de les zones de fondeig litorals, mitjançant l'edició de 2000 tríptics que ha realitzat l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós i que s'han distribuït, principalment, a tots els amarratges dels clubs nàutics locals.

Cala Sanià des de 2013
Palamós ja disposava, des de 2013, d'una altra zona de fondeig controlat a cala Sanià amb una vintena de boies ecològiques, preservant un altre espai litoral palamosí on també s'hi localitzen importants extensions d'alguers.

Les fanerògames marines són plantes que viuen en fons de sorra i que constitueixen un ecosistema ric amb un paper important en els cicles biològics marins. Aquests hàbitats són protegits per la normativa ambiental europea, estatal i catalana. L'ancoratge indiscriminat d'embarcacions i la incorrecta instal·lació de morts de fondeig poden malmetre aquest hàbitat.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...