Notícies més llegides





Alt Empordà


Roses

Nou espai públic al Mas Oliva amb zona verda, jocs i àrea d'aparcament

Alt Empordà  -  15/06/2018  -  10:19

El projecte resoldrà l'actual deteriorament dels paviments i voreres d'aquest espai, i d'aquell arbrat -principalment pins- que provoca l'aixecament de vorades pel creixement d'arrels


Àmbit plaça Mas Oliva

Àmbit plaça Mas Oliva



L'Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte per a la creació d'un nou espai públic en el terreny existent en la confluència dels carrers Amsterdam, Viena i Luxemburg, a la urbanització del Mas Oliva. La nova plaça projectada oferirà un nou espai de trobada, joc i descans per als veïns de la zona, incorporarà un espai per a estacionaments i renovarà els serveis per millorar l'eficàcia en el subministrament i recollida d'aigües i l'eficiència energètica de l'enllumenat.

L'àmbit disposa d'una superfície total de 4.015 m2 i ha estat pensat com una nova plaça pública, dotada d'espais de lleure i de joc, amb pavimentació nova i la incorporació del mobiliari urbà, jardineria i enllumenat necessaris. S'habilitarà també una zona d'aparcament. El projecte resoldrà l'actual deteriorament dels paviments i voreres d'aquest espai, i d'aquell arbrat -principalment pins- que provoca l'aixecament de vorades pel creixement d'arrels.

El nou espai públic s'ha dissenyat per donar resposta a dues funcions i estarà format per dues zones: la de plaça-parc i la d'aparcament de vehicles. La zona destinada a plaça és la més gran i disposarà d'una superfície superior als 3.000 m2. Acollirà les zones de joc -una infantil i una altra per a adults amb taules de ping-pong-, el passeig, l'espai d'ombra i un espai de pícnic amb taules i cadires.

La jardineria jugarà un paper important, mantenint els pins existents en bon estat i apostant per una vegetació amb espècies ja utilitzades al municipi amb bons resultats i mínims consums hídrics. Es plantaran oliveres, que mantindran la imatge de la urbanització, til·lers alineats a la zona de passeig, moreres a l'espai d'ombra, perers i lledoners a l'espai de la font, i arbres de l'amor i plantes enfiladores a l'estació transformadora existent per crear un mur verd, a més de plantes arbustives tipus romaní, lavanda, camamilla... en tot l'àmbit.

Tots aquests espais s'interrelacionaran a través de diferents plataformes que s'adaptaran al desnivell del terreny. El paviment serà majoritàriament de sauló i sauló compactat per a les zones de pas de vianants, combinat també amb terrasses de gespa.

Pel que fa a la zona d'aparcament de vehicles, que tindrà el seu accés pel carrer Viena, a la part més baixa de la plaça, es distribuirà a partir d'una calçada central asfaltada i d'uns aparcaments a banda i banda amb 15 places d'estacionament, que també donarà accés als vehicles i persones de les propietats privades existents.

Les tasques d'instal·lació de xarxa de reg, de recollida d'aigües pluvials i la renovació de l'enllumenat amb nous punts de llum, completaran la urbanització i milloraran l'eficiència d'aquests serveis. El pressupost total amb què comptarà aquest projecte de propera licitació, és de 399.000 €.


Autor: Redacció


#roses


#roses






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...