Notícies més llegides




Cultura


Girona

Més de trenta activitats s'englobaran dins del primer Temps d'Art de Girona de l'1 al 24 de juny

Cultura  -  31/05/2018  -  16:50

El gruix de la programació es concentrarà els caps de setmana, i concretament els dissabtes 9 i 16


Presentació Temps d'Art

Presentació Temps d'Art



La primera edició de Temps d'Art a Girona englobarà una trentena d'activitats relacionades amb les arts visuals de l'1 al 24 de juny. El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el vicepresident i diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director tècnic del projecte, Jordi Armengol, han presentat aquest matí la programació de l'esdeveniment.

El Bòlit, Centre d'Art Contemporani.Girona, el Centre Cultural La Mercè, l'Escola Municipal d'Art, La Volta, l'Estació Espai Jove, el Museu d'Art, CaixaForum Girona, la Casa de Cultura, Cultural Rizoma, el Festival Inund'Art, la Fundació Cuixart, la Fundació Valvi, UrbanSketchers i els artistes Manel Bayo i Vicenç Huedo són els setze agents que oferiran propostes vinculades a les arts visuals distribuïdes per la ciutat durant els 24 dies de Temps d'Art establint un diàleg entre la ciutat, la ciutadania i l'expressió artística en l'espai públic.

El tinent d'alcalida i regidor de Cultura i Joventut, Carles Ribas, ha volgut fer palès que "aquesta mostra d'art contemporani, que s'estén a diferents espais de la ciutat, neix amb l'objectiu de fer participar els ciutadans, alhora que vol fer arribar l'art, en totes les seves fórmules, a tothom, i demostra que Girona esdevé un gran equipament d'art que aposta per la reflexió, acció màxima de l'art contemporani".

El primer cap de setmana estarà protagonitzat pel Festival Inund'Art. Mar Serinyà, Pep Aymerich, Antoni Madueño, John Moderno, Raquel Moron, Mireia Zantop, Natàlia Fariñas, Esther Roca, Lu Rois, Shakti Olaizola, Joseba Negro, Laia Bedós, Ricard Prat, Laura Guarch, els col·lectius La nave Va, tac-tiq, les Mireies i diverses escoles són els protagonistes d'una mostra ja consolidada a la ciutat que aposta pel compromís amb artistes i col·lectius emergents donant suport a projectes d'art interdisciplinari que desenvolupen un discurs propi i innovador en el procés creatiu. Inund'Art és un espai de creació i reflexió, en què tenen cabuda propostes innovadores i de risc, difícils d'ubicar en espais més institucionals de l'art.

Aquest mateix cap de setmana el Museu d'Art inaugura l'exposició "Referents", de Josep Guinovart. La mostra fa un recorregut pels referents artístics de Guinovart, els artistes dels quals ha begut per tal de fer el seu propi estil i la seva llarga producció artística. L'exposició s'emmarca en els actes del 10è aniversari de la mort de l'artista, i s'organitza en col·laboració amb l'Espai Guinovart.

Al llarg de la primera setmana de Temps d'Art hi haurà intervencions pictòriques de Jofre Oliveras i Enric Sant a La Mercè i el Museu d'Art (dimecres 6); la presentació de "1,36 km. De la Plaça dels colors a la Plaça del Barco", de Manel Bayo (dimecres 6); una conferència de Juan F. Campo a la Casa Pastors (divendres 7); una visita guiada amb Claudi Casanovas a la Fundació Valvi (dijous 7); un itinerari amb bicicleta per diversos espais expositius de l'espai públic (divendres 8), i l'entrega dels Premis Cuixart (divendres 8).

Dissabte, dia 9, se celebrarà una edició especial del mercat creatiu La Volta dedicat a la il·lustració, l'animació i l'arxiu. A més, durant tot el dia, tindran lloc les diverses accions multidisciplinàries del projecte impulsat per l'Associació Urban Art - Art In Motion. Els artistes urbans Jofre Oliveres, Flan Not Rules, Cristina Lliurat, Mateu Targa, Eledu, Turkesa, Werens, El Dios de los Tres, Malicia, Bunny, Alberto de Blobs, Fer Krueger oferiran conferències, tallers i intervencions pictòriques sobre cinc cubs de gran format al parc Central i al voltant de l'Estació Espai Jove. El mateix dissabte se celebrarà el microtaller intensiu de performance amb Joan Morey al Museu d'Art. I, a la tarda, CaixaForum Girona convidarà els més petits a passar una "Tarda NanoArt".

La segona setmana de juny concentrarà el gruix de la programació a partir de dijous 14, amb una conferència de Josep M. Fonalleras sobre Guinovart i una masterclass a la Devesa a càrrec de Vicenç Huedo. Divendres 15, l'Escola Municipal d'Art convidarà a anar a pintar au plein air a Sant Martí d'Empúries i el Bòlit, després de la visita guiada a l'exposició de Joan Mateu al matí, inaugurarà l'exposició de Denys Blacker "Mapes efímers. Complicitats i sincronies", al Bòlit_PouRodó.

Dissabte 16 de juny es dedicarà la jornada a la fotografia contemporània. En una ciutat on la presència de la fotografia és rellevant, tant la històrica com la de creació contemporània, s'ha volgut posar en relleu una selecció de fotògrafs contemporanis mostrant així el gran interès que aquest camp creatiu té a Girona. A les 11 h s'inaugurarà l'exposició de fotografia al carrer "Temps de foto", amb obres d'Israel Ariño, Marta Negre, Carles Palacio, Jordi S. Carrera, Marina Calahorra, Javier Luengo i Martí Artalejo. A les 12 h, al Bòlit LaRambla, Joan Fontcoberta presentarà l'exposició que ha comissariat i a la qual es podrà trobar treballs de Galeano, Gusi, Feijoo, Mayo, Salván, Sanvans, Torras, Traver i Cerezo. A les 14 h, se celebrarà un "dinar de fotògrafs" que reunirà tots els artistes que han contribuït a les dues mostres i, finalment, a les 18 h, Joan Fontcoberta tancarà la jornada amb una conferència a La Mercè.

A la darrera setmana del programa de Temps d'Art hi haurà activitats cada dia. Des de l'Escola d'Estiu de Performance fins a les visites guiades a pràcticament totes les exposicions que hi haurà actives durant aquest període així com per alguns espai d'art de la Girona contemporània. Dijous, dia 21, se celebrarà una "jornada de reflexió" sobre "Art i espai públic", protagonitzada per Núria Güell i Manuel Delgado i moderada per Lluïsa Faxedas.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...