Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

Èxit de públic a la primera jornada del festival marítim Palamós Terra de Mar que avui continua al port palamosí

Baix Empordà  -  19/05/2018  -  19:26

El festival mariner Palamós Terra de Mar recorda enguany el 475è aniversari de l'atac dels corsaris de Barba-rossa a la vila, amb una exposició al Museu de la Pesca que introdueix el públic visitant als fets que van succeir l'octubre de 1543


Palamós Terra de Mar

Palamós Terra de Mar



Palamós va obrir ahir dissabte la primera de les dues jornades del festival mariner de la Costa Brava, Palamós Terra de Mar, que avui diumenge i durant tot el dia també es durà a terme en el port palamosí.

Milers de visitants van participar de les activitats programades i entre les quals es destaca la visita a les embarcacions participants. Una de les més sol·licitades és la caravel·la Nao Victoria. Es tracta de la rèplica del navili que entre 1519-1522 va realitzar la primera volta al món, circumnavegant el planeta, tota una gesta marítima capitanejada per l'explorador, Juan Sebastián de Elcano.

Però també s'ofereixen visites al pailebot Santa Eulàlia, que enguany arriba als 100 anys, un vaixell totalment de fusta, de 34 metres d'eslora, tres pals i aparellat a vela, amb un total d'11 veles, que al llarg de bona part de la seva vida activa va fer transport de mercaderies. O bé el Punta Mayor, un modern remolcador de 60 metres d'eslora, propietat de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat.

Recorreguts marítims pel litoral de Palamós
Durant els dos dies d'activitat el Palamós Terra de Mar també permetrà als visitants realitzar recorreguts marítims pel litoral de Palamós. Entre els vaixells participants d'aquestes navegacions es destaca la goleta Corsari Negre, de 23 metres d'eslora i dos pals que realitza itineraris per la badia. Com l'any passat també es comptarà amb la participació del catamarà Atlàntida que duu a terme navegacions pel litoral de llevant fins a Castell.

Recordant l'atac pirata
El festival mariner Palamós Terra de Mar recorda enguany el 475è aniversari de l'atac dels corsaris de Barba-rossa a la vila, amb una exposició al Museu de la Pesca que introdueix el públic visitant als fets que van succeir l'octubre de 1543.

El dibuixant i dissenyador Ferran Casellas, palamosí establert actualment a Olot, ha creat 15 il·lustracions de gran format, que reprodueixen les escenes d'aquell cruent atac. Amb l'ús impactant del traç i el color, Casellas transmet la cruesa, la violència, el desànim i la destrucció viscuda aquells dies per la població de Palamós.

La temàtica de pirates i corsaris també ha motivat l'organització d'un joc de pistes que s'adreça al públic juvenil i que té com a objectiu descobrir els diversos senyals i paranys que s'han amagat prèviament pel barri vell de Palamós i que permeten als participants "escapolir-se de l'atac pirata".

A banda el programa també inclou activitats ben variades com: la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf; els tastos de cuina marinera, jocs i tallers infantils o regates de llaguts, però també visites guiades al nucli històric de la vila, el mercat d'artesans al port o els espectacles de carrer.


Autor: Redacció


#terrademar #palamos


#terrademar #palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...