Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú estrena l'esperat rocòdrom municipal

Besalú, Vila Comtal  -  19/05/2018  -  15:32

L'equipament, que consta d'una estructura de 8 metres d'alçada i 16 vies, s'ha inaugurat avui


Vadó Buch / GN

Vadó Buch / GN



La vila comtal de Besalú ja disposa de l'anhelat rocòdrom. L'equipament s'ha inaugurat avui dissabte a les dotze del migdia, culminant així un projecte que es va iniciar a principis d'aquesta dècada però que a causa de la crisi econòmica s'ha hagut de posposar en el temps fins ara.

El nou espai besaluenc, ubicat a la zona esportiva, al costat del camp de futbol i la piscina municipal, és un espai "únic", tal com així el defineix el regidor de Via Pública, Dani Balés. "El seu aspecte de roca natural -uns blocs de formigó gunitat- és el que crida més l'atenció, ja que estem acostumats a veure blocs artificials en les instal·lacions d'aquest tipus. La seva estructura simula les tres agulles com les muntanyes de Montserrat, però li hem donat l'aspecte de pedra calcària característica d'aquí a la Garrotxa", detalla l'edil. El rocòdrom, de vuit metres d'alçada, consta de 16 vies, més un altre bloc de dimensions més reduïdes. A més, tal com subratlla Balés, també hi ha una part infantil. "El que ens interessa és que també pugui ser una activitat per fer en família".

"Es tracta d'un equipament esperat a Besalú, es va projectar en un moment en el qual hi havia molta afició", recorda el regidor. En aquest sentit, la intenció inicial era que la instal·lació servís, sobretot, de centre formatiu, una fita que amb els anys ha anat adquirint un valor més polivalent: "Més enllà de la formació i la tecnificació, el rocòdrom s'obrirà a tot el públic perquè la gent en pugui gaudir".

El pressupost per donar forma al projecte ha estat d'uns 100.000 euros, una quantitat que ha estat afrontada per l'Ajuntament de Besalú, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. No obstant això, i encara que el rocòdrom sigui un equipament municipal, qui se'n farà càrrec de la seva gestió serà el Centre Excursionista de Besalú, que brindarà uns abonaments anuals per fer-lo servir, encara que els usuaris també en podran gaudir puntualment sempre que es posin en contacte amb alguns dels establiments col·laboradors de la vila.


Autor: Redacció


#besalu #recodrom


#besalu #recodrom





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...