Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Els primers pressupostos participatius de Castell-Platja d'Aro reben 270 propostes

Baix Empordà  -  18/05/2018  -  20:40

L'Ajuntament hi destina una partida de 150.000 euros en l'àmbit de les inversions


Aj.Platja d'Aro

Aj.Platja d'Aro



Un cop tancada la fase inicial de recollida de propostes dels primers pressupostos participatius de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro per decidir col·lectivament el destí de 150.000 euros, que ha tingut una durada de tres setmanes, s'han comptabilitzat 270 iniciatives de 193 persones, grups o entitats diverses. Actualment s'estan analitzant tècnicament per poder-les classificar com a vàlides, no aptes o ja previstes d'execució per iniciativa del consistori. Les primers són les que es prioritzaran en el debat de la jornada oberta de dimarts 29 de maig (19 h) a la sala d'actes de l'Ajuntament, per definir les que accediran a la fase final de votació, després de l'estiu.

De les 270 propostes, 118 van ser presentades a títol individual (44%), 112 en grup (41%) -37 d'aquestes són de 16 entitats locals- i en 40 no hi consta (15%). L'origen en la recepció de les propostes ha estat divers: 45% en línia mitjançant el lloc web específic dels pressupostos participatius (participa.platjadaro.com), 34% en butlletes desades en les bústies permanents en espais municipals, 19% recollides en les bústies de l'estand mòbil, i 2% en la sessió informativa per a joves. El conjunt s'ha classificat en set categories: 85 són sobre carrers, voreres, enllumenat i accessibilitat (31%); 75 a l'entorn de mobiliari urbà i equipaments (28%); 45 sobre places, parcs, zones verdes i espais de trobada (17%); 31 són de caràcter social, educatiu, turístic, cultural i mediambiental (11%); 15 sobre mobilitat sostenible (6%); 11 de clavegueram i serveis (4%); i 8 sobre animals i mascotes (3%).

En aquesta primera fase podien presentar-hi propostes totes les persones vinculades al municipi. La condició general primària és que es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps. També cal que sigui competència municipal, que doni resposta a una necessitat concreta, que sigui valorable i viable econòmicament (amb un topall màxim de 150.000 euros), que tècnicament es pugui realitzar, que respecti el marc jurídic i legal existent, que no contradigui els plans aprovats, ni que suposi un cost suplementari de manteniment més enllà del que l'Ajuntament realitza de manera ordinària. Tampoc poden suposar la contractació de nou personal, ni poden ser propostes de subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis, anàlisis o redaccions de plans estratègics o sectorials. La votació final que serà entre setembre i octubre d'enguany per a majors de 16 anys empadronats al municipi. I tot seguit, començarà la seva execució.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...