Notícies més llegides




Catalunya


Ripoll

El Camí Oliba, premi Ali Bei a la millor destinació 2018

Catalunya  -  17/05/2018  -  17:39

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l'art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Manresa i Vic




L'Associació de rutes del romànic, que és responsable del projecte del Camí Oliba, ha rebut el premi Ali Bei a la millor destinació 2018. Ha estat en el marc de la XXIII Nit del Turisme, un esdeveniment organitzat per a ACPETUR, l'Associació catalana de periodistes i escriptors d'economia i turistes, que ja s'ha convertit en una cita obligada per a periodistes i empresaris del sector. Més de 400 persones van assistir aquesta festa, que va tenir lloc a l'Hotel Porta Fira, a l'Hospitalet de Llobregat.

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l'art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Manresa i Vic. Creua el paisatge d'interior i de mitja muntanya de les comarques del Ripollès, el Bages, el Moianès i Osona en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.

El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d'esglésies i monestirs.

L'objectiu de l'associació és donar a conèixer el Camí Oliba. És un ens integrat pels consells comarcals del Bages, el Moianès, Osona i Ripollès i els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Manresa i Vic. Properament es veurà ampliat a altres punts del territori català.

ANY 2018: EL MIL·LENARI OLIBA
Enguany se celebra el mil·lenari del nomenament d'Oliba com a bisbe de Vic. En el marc d'aquest aniversari es programen diversos actes que tenen com a finalitat donar a conèixer aquest producte turístic. Un d'ells serà el projecte Oliba Episcopus, que preveu la realització de quatre esdeveniments en els quals el públic podrà gaudir de diverses propostes artístiques i culturals en espais que tenen una relació estreta amb la figura d'Oliba. Les propostes, que aniran de juliol a octubre, tindran lloc als municipis de Sant Joan de les Abadesses, Manresa, l'Estany i Vic.


Autor: Redacció


#montserrat #pirineus #catalunyavella #ripoll #santjoandelesabadesses #manresa #vic


#montserrat #pirineus #catalunyavella #ripoll #santjoandelesabadesses #manresa #vic





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...