Notícies més llegides



+ Notícies


Puigcerdà

CaixaBank i l'APCE analitzen la situació immobiliària a l'Alt Pirineu i l'Aran

+ Notícies  -  07/05/2018  -  19:05

La Cerdanya és la comarca de la zona on més creix la producció d'habitatges iniciats el 2017, amb 103 unitats


CaixaBank

CaixaBank



CaixaBank  i l’Associació de Promotors de Catalunya han analitzat avui la situació del sector immobiliari en una jornada que s’ha celebrat a Puigcerdà amb la participació de Marc Torrent, director general de l’Associació de Promotors de Catalunya; Josep Donés, secretari general de l’Associació de Promotors de Catalunya; i Victor Martinez, director del Centre de Negoci Immobiliari de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya.

Segons l’anàlisi elaborat per l’APCE, la compravenda d’habitatge a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran va créixer de manera destacada durant el 2017, amb un increment del nombre de transaccions immobiliàries d’habitatge nou a la zona d’un 9,52% el 2017 respecte de l’any anterior. La compravenda d’habitatge usat també va créixer l’any passat,  fins un 5,16% més de transaccions respecte de 2016.

Pel que fa a l’àmbit de la producció d’habitatges iniciats, la Cerdanya és la comarca de l’Alt Pirineu i Aran on més ha crescut el 2017. Segons les dades disponibles, aquesta comarca va registrar 103 habitatges iniciats durant el 2017, amb una variació interanual del 157,5%. En l’àmbit Alt Pirineu i Aran, la producció d’habitatges iniciats durant l’any passat va ser de 136 unitats, i una variació anual del 112,5%. Per capitals de comarca de l’àmbit Alt Pirineu i Aran, l’evolució dels habitatges iniciats la lidera Puigcerdà, amb 12 habitatges iniciats, seguida per Vielha e Mijaran, amb 9, El Pont de Suert amb 6, i Sort amb  1  habitatge.

 

Font: Elaboració pròpia a partir de les dades de l’Agència de l’Habitatge.

 

Pel que fa als habitatges acabats, a la Cerdanya se’n van acabar 94 unitats l’any passat, amb una variació respecte de 2016 d’un 59,3%, mentre que a l’Alt Pirineu i l’Aran van acabar-se 165 habitatges (+13% variació interanual). Puigcerdà torna a encapçalar l’evolució d’habitatges acabats durant 2017, amb 13 unitats, seguida de prop de La Seu d’Urgell amb 12. Més allunyades trobem a El Pont de Suert amb cinc, Sort amb quatre, i Vielha e Mijaran amb tres habitatges acabats.

Respecte del total de l’oferta d’habitatges lliures d’obra nova a l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran la  superfície mitjana és de 95,8 m2 útils, amb un preu de venda de 205.112 euros de mitjana. El preu de venda per metre quadrat útil és de 1.928€.

 

Font: Elaboració pròpia a partir de les dades de l’Estudi de l’oferta d’habitatges lliures d’obra nova a Catalunya a l’any 2017, realitzat per l’ APCE.

Pel que fa a les comarques i l’àrea turística de muntanya de la província de Lleida, el total d’habitatges lliures d’obra nova registra una superfície mitjana de 98 m2 útils el 2017, i un preu de venda mitjà de 236.508€ (el preu del m2 útil se situa en 2.148€); mentre que a l’àrea turística de muntanya de la província de Girona, la mitjana de superfície es de 120 m2, i 290.735€ de mitjana en el preu de venda (el preu del m2 útil se situa en 2.581€).

 

Centre d’Empreses de Negoci Immobiliari de CaixaBank

Per tal de donar resposta a les necessitats de finançament del sector, CaixaBank va crear el Centre d’Empreses de Negoci Immobiliari (CENI) que des de la Direcció Territorial Catalunya, dóna servei als promotors de Tarragona, Lleida, Girona i Catalunya Central.

L’entitat reafirma així el seu suport a l’activitat immobiliària després del procés de reajustaments dels darrers anys i la seva voluntat d’estudiar i finançar els projectes immobiliaris viables que es presentin.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...