Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva estrena el projecte 'Connectant talent creatiu i territori'

La Selva  -  11/04/2018  -  16:09

Connectant talent creatiu i territori" té la finalitat d'incorporar el talent del sector cultural i creatiu als projectes de desenvolupament local de la comarca de la Selva


CCSelva

CCSelva



Més d'una seixantena de persones varen participar a la jornada de presentació del projecte "Connectant talent creatiu i territori", que es va fer el divendres passat al Consell Comarcal de la Selva. "Connectant talent creatiu i territori" té la finalitat d'incorporar el talent del sector cultural i creatiu als projectes de desenvolupament local de la comarca de la Selva. El propòsit del projecte és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col·laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin la oferta cultural-creativa al territori.

El tret de sortida a l'acte va anar a càrrec de la consellera comarcal, Raquel Reyner, que va posar de manifest la necessitat de promocionar l'activitat cultural de la comarca i va posar en valor l'element cultural-creatiu com a factor de dinamització econòmica i social a la Selva. Seguidament va obrir la sessió en Ricardo Antón, expert en emprenedoria cultural, interconnexions públic-privades, i impulsor de projectes com "ColaBoraBora" i "Kultursistema", va remarcar la necessitat de contribuir al desenvolupament de projectes dins un ecosistema-cultural divers, creatiu i sostenible i la necessitat d'activar col·laboracions transdisciplinars i intersectorials.

En la segona part de la sessió la tècnica del projecte SelvaCultura del Consell Comarcal de la Selva, Anna Rocasalva, i Taína López de l'empresa Alisis Cultural i Roser Puigdevall de l'empresa Volàtil van explicar l'estructura del projecte i el calendari d'accions previstes al llarg d'aquest any.

Tal com varen explicar les tècniques, el programa s'estructura en dues fases: Una fase de formacions i una segona fase d'incubació de projectes culturals que gaudiran d'un acompanyament tutelat fins a la seva realització final.

La primera fase del projecte es realitzarà durant els mesos de maig i juny i està formada per un cicle d'accions per la professionalització del sector cultural-creatiu que consta de diferents eines i instruments per a la millora en el disseny, finançament i desenvolupament de projectes de l'àmbit cultural. La programació està formada per sis càpsules formatives, seminaris i tallers sobre les principals qüestions relatives als projectes culturals i a la professionalització artística. També es duran a terme visites a espais, institucions i empreses culturals de la mà dels seus responsables.

La segona part del projecte és el desenvolupament de projectes cultural-creatius vinculats al territori, on es posarà en pràctica la integració del talent cultural-creatiu dins les iniciatives de desenvolupament territorial. Parteix de la borsa de projectes de territori i de la selecció d'iniciatives amb més potencial i més adequades a les característiques de la pròpia xarxa.
Els participants dissenyaran un projecte creatiu vinculat a una iniciativa de desenvolupament local, en col·laboració amb els promotors d'aquesta iniciativa. Una part d'aquests projectes es portaran a la pràctica com a projectes pilot. Es persegueix un doble objectiu: donar a conèixer els autors de l'obra/intervenció i obtenir una millora significativa de la proposta local (en termes d'atracció de nous públics, diversificació de l'oferta, millora de l'atractiu local, etc.) Al llarg d'aquesta etapa els participants tindran l'assessorament i acompanyament d'experts en matèria cultural-creativa. Es preveuen dues modalitats de projectes: a) projectes per agents "novells", destinats a amateurs o professionals de trajectòria emergent; b) projectes per a agents "consolidats", dirigits a professionals o empreses de trajectòria més sòlida.


Autor: Redacció


#selva #ccselva


#selva #ccselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...