Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries obre la votació popular final del pressupost participatiu

Alt Empordà  -  19/03/2018  -  14:00

Güell ha destacat que es repartiran un total de 15.000 fulletons informatius pel municipi per difondre i impulsar aquesta fase, i ha assenyalat que els projectes que surtin escollits s'han d'executar aquest 2018




Salvi Güell



Anna Massot




El projecte de pressupostos participatius 2018 de Castelló d'Empúries ha entrat avui en la fase decisiva amb l'obertura del període de votació popular entre les 20 propostes finalistes, que s'allargarà fins el divendres 6 d'abril. En aquesta votació hi pot votar tothom que estigui empadronat a Castelló d'Empúries i que tingui 16 anys o més, aproximadament unes 9.000 persones.

La votació es fa per via telemàtica a la web www.tutriescastello.cat i l'Ajuntament ha habilitat set punts a diferents indrets del municipi per aquells que no tinguin connexió a Internet o que vulguin resoldre qualsevol dubte. Aquests punts són: OMAC de l'Ajuntament de Castelló, Biblioteca Municipal, Oficina de Turisme de Castelló, Centre Emprèn (matins), OMAC d'Empuriabrava, Casal Cívic (tardes) i Espai Jove "El Centro".

Tots els participants poden triar un màxim de tres dels 20 projectes finalistes. Un cop finalitzi el període de votació es reunirà la Comissió tècnica i s'escollirà les propostes més votades fins a esgotar el límit de 125.000€ del pressupost assignat. "Si surt un projecte amb un pressupost elevat com a primera opció, se'n podran fer menys de les de menys valor. I a l'inrevés, si el més votat és un projecte amb un pressupost baix, se'n podran fer més", ha explicat l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, en la presentació de l'inici de la fase de votació.

Güell ha destacat que es repartiran un total de 15.000 fulletons informatius pel municipi per difondre i impulsar aquesta fase, i ha assenyalat que els projectes que surtin escollits s'han d'executar aquest 2018 "sempre que sigui possible. Es començaran a portar a terme un cop se sàpiga el resultat final de la votació". L'alcalde ha afegit que tots aquells projectes que no surtin escollits "es podran presentar en properes ocasions".

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, ha comentat que per votar cal introduir el DNI i la data de naixement, i ha expressat la satisfacció de l'equip de govern per l'elevada participació que hi ha hagut fins al moment: "Es veu a la gent engrescada, així que esperem una participació elevada". En aquest sentit, tant Massot com Güell han recordat que a la primera fase s'hi van presentar més de 600 propostes per part dels ciutadans, de les quals van passar el tall un total de 48 que complien amb tots els requisits: ser viables tècnicament, ser considerades inversions i que no superessin el pressupost màxim de 125.000€. D'aquestes 48, un Fòrum Ciutadà obert a tothom en va seleccionar les 20 definitives.

Les 20 propostes que es poden votar són: Instal·lar cinc fonts per beure aigua a les següents zones verdes d'Empuriabrava: Alberes Cial, Pení, Trabuc (2) i Pla de Roses (9.000€); col·locar miralls de suport visual a activitats de dansa, gimnàstica, etc a l'equipament del Casal Cívic (4.000€); impulsar un tram de carril bici dins el terme municipal (20.000€); arranjar el camp de futbol del barri El Temple de Castelló (15.000€); instal·lar 10 bancs al camí de sorra entre Castelló i Empuriabrava (10.000€); col·locar tres fonts públiques per beure aigua a les zones verdes de Castelló d'El Temple i El Cau, i a la zona de la llotja (5.400€); habilitar aparcaments per a bicicletes als patis de les escoles (4.000€); refer els tancaments de l'equipament de la sala polivalent (85.000€); col·locar un cartell al paller d'en Malino que indiqui "Mirador sobre el Rec del Molí" (3.800€); instal·lar seients a la Plaça dels Homes (1.500€); instal·lar una tirolina al passeig de les Oques (15.000€); habilitar un parc infantil a la zona del Trabuc (24.000€); instal·lar un porxo a l'escola El Bruel (15.200€); col·locar cinc bancs per a seure en el tram comprès entre la Residència Toribi Duran i el centre del poble (3.000€); posar en valor la Roureda existent al Puigmal E-1 (15.000€); fer accessibles totes les voreres del carrer Rentador (7.200€); adequar el parc del Trabuc fent-hi una zona de pícnic i un parc infantil (40.000€); habilitar tots els vestuaris necessaris de la Sala Polivalent (80.000€); construir un skateparc a Empuriabrava (35.000€) i instal·lar una font per beure aigua a la pista d'skate de Castelló d'Empúries (3.000€).


Autor: Redacció


#castello #pressupost


#castello #pressupost





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...