Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

Clam unitari del constitucionalisme a Barcelona per reclamar 'seny'

Catalunya  -  18/03/2018  -  16:15

Societat Civil Catalana xifra en unes 200.000 persones l'assistència a la manifestació d'aquest matí


Manifestació a Barcelona Barcelona per reclamar 'seny'

Manifestació a Barcelona Barcelona per reclamar 'seny'



Societat Civil Catalana ha congregat aquest matí milers de persones als carrers del centre de Barcelona per demanar un "Govern amb seny" i clamar contra l'independentisme, demanant "un govern per a tots els catalans". La manifestació, que segons l'organització ha reunit 200.000 persones, ha recorregut des del passeig de Colón fins a l'avinguda del Marquès de l'Argentera sota el lema "Ara més que mai, seny", per reclamar la formació d'un Govern català i evidenciar que "el poble català no és només el dels independentistes".

Entre els assistents a la marxa, hi havia l'exprimer ministre francès, Manuel Valls, l'exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, i dirigents de Ciutadans, el Partit Popular i el PSC, com Albert Rivera, la ministra Dolors Montserrat o Miquel Iceta, a més de l'actriu Rosa Maria Sardà, que ha estat una de les encarregades de parlar als assistents. També s'hi han deixat veure l'exministre José Manuel García Margallo o el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo.

Lluint banderes espanyoles, europees i senyeres, els manifestants han mostrat pancartes a favor de la unitat d'Espanya i recordant que "Aïllar-se és empobrir-se".

En el seu parlament, Sardà ha reclamat "respecte dels polítics" assegurant que cal "plantar cara sempre amb la mà estesa encara que hi hagi polítics que ens volen separar". "No ens podem continuar separant els uns dels altres", ha dit l'actriu, assegurant que "cal actuar amb raó, no amb la passió" i que "els nacionalismes d'aquí i d'allà fan molt de iuiu".

Per la seva banda, Valls ha denunciat el fracàs del projecte rupturista tot recordant que Europa vol "una Espanya unida" i una Catalunya "orgullosa de ser catalana, espanyola i europea".

L'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, també ha assenyalat que "diumenge hi va haver una manifestació dels que volen trencar Catalunya", en referència a la mobilització independentista de la setmana passada, i ha afirmat que "avui és una concentració com déu mana".

Aquesta és la quarta vegada que l'entitat constitucionalista fa una crida a omplir els carrers de Catalunya per reivindicar als polítics catalans que pensin en el bé comú i no trenquin llaços amb la resta d'Espanya. Les tres anteriors van ser el 8, el 23 i el 29 d'octubre, amb un gran èxit de participació.


Autor: Redacció


#seny18m #barcelona #catalunya


#seny18m #seny18m #barcelona #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...