Notícies més llegides





OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Els joves d'Olot decideixen

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  13/03/2018  -  15:47

El passat divendres dia 9 de març es va celebrar la primera Assemblea del Pressupost Participatiu de Joventut. Es tractava de l'assemblea dels joves majors de 17 anys


Assemblea dirigida als joves de 12 a 16 anys

Assemblea dirigida als joves de 12 a 16 anys



En aquesta edició, per l'experiència adquirida en els darrers quatre anys, l'equip de l'Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa va decidir realitzar dues assemblees. La primera inclou totes aquelles propostes que presenten els joves de 17 a 29 anys i la segona, que es celebrarà el proper divendres dia 16 de març, serà per als joves de 12 a 16 anys.

Aquest nou format es va decidir per la diferència d'interessos d'aquests dos col·lectius i també per poder oferir la possibilitat als més grans d'incloure els seus projectes dins el pressupost, ja que en els anys anteriors estaven menys representats (recordem que molts joves a partir dels 18 anys fan vida fora de la ciutat i la comarca) i sempre quedaven en un segon terme sense poder tirar endavant cap proposta.

L'assemblea dels més grans va comptar amb la presència d'una quinzena de joves que van escollir un total de 5 projectes. Gràcies a la seva implicació, a partir d'ara aquestes propostes es gestionaran i es prepararan per realitzar-les durant aquest any 2018.

Els projectes escollits són: un taller de massatges, una festa de l'orgull LGTBI, una jornada sobre Rap amb actuacions, tallers i un combat de galls, un taller sobre autoconeixement i un festival o mercat per mostrar habilitats i destreses.

En total, els 5 projectes compten amb un pressupost de 5000 euros. A partir d'aquest moment els joves, amb l'assessorament del personal tècnic de l'Ideal-OJG posaran en marxa la maquinària per tirar endavant els projectes.

Cal recordar que les activitats escollides del Pressupost Participatiu de Joventut han de ser liderades pels mateixos joves i que només d'aquesta manera, amb la seva implicació i gestió, es fan realitat.

L'objectiu del Pressupost Participatiu de Joventut és que els joves decideixin en què s'ha d'invertir part del pressupost de Joventut de l'Ajuntament d'Olot però també per promoure la participació activa de persones joves en l'organització, gestió i realització de les activitats que veritablement els interessen.


Autor: Redacció


#olot


#olot






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...