Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

La tercera edició del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent s'obre a sectors nous

+ Notícies  -  07/03/2018  -  21:11

El tast a cegues es manté com el sistema d'elecció dels productes


Girona Excel·lent

Girona Excel·lent



El passat dimarts 20 de febrer el Ple de la Diputació de Girona va aprovar les noves bases de la tercera edició del concurs per a l’obtenció del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent 2018-2019. A finals de març s’obrirà el termini d’inscripció per tal que les empreses presentin les sol·licituds per poder concursar-hi.

Durant el mes de maig tindran lloc els tasts corresponents a la tercera convocatòria del Girona Excel·lent, que abastarà els anys 2018 i 2019. Jurats especialitzats faran la selecció de productes agroalimentaris excel·lents de dotze famílies de productes de les comarques gironines: aigües minerals, anxoves, arrossos, begudes locals, cafès, conserves, embotits, foie-gras, galetes, làctics, oli d’oliva, vins i vins dolços.

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, és una marca creada l'any 2014 que reconeix els productes agroalimentaris gironins d’una qualitat més alta; projecta una imatge comuna que afavoreix la implantació i identificació d'aquests productes al mercat, i n’impulsa la notorietat i el prestigi.

Perquè un producte pugui concursar en la convocatòria del Girona Excel·lent és condició indispensable que s'elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l'empresa que l'elabora estigui establerta a la demarcació de Girona. Les empreses responsables dels productes que resultin seleccionades podran lluir el distintiu del segell i beneficiar-se del programa de promoció i dels serveis de suport al creixement durant 24 mesos.

Aquest programa de promoció empresarial de la Diputació de Girona s'emmarca en l’estratègia de l’Àrea de Promoció Econòmica de donar suport a projectes que contribueixen a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat del teixit productiu dels municipis de les comarques gironines. Entre els objectius d'aquests segells hi ha la voluntat d'enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, i també d'ajudar els productors locals i facilitar als consumidors la tria de productes de proximitat.
Consulteu les bases a: www.gironaexcellent.cat.

El tastador, la figura cabdal del segell

Els tastadors són les persones encarregades d’avaluar, mitjançant els tasts a cegues, els productes escollits per lluir el segell Girona Excel·lent. El coneixement i l’experiència d’aquestes persones determinen la qualitat i el nivell dels productes.

Cada tast està format per un jurat amb cinc membres especialistes de cada àmbit i de diferents sectors: cuiners o sommeliers d’establiments reconeguts en l’àmbit de l’hostaleria, tècnics i especialistes gastronòmics, periodistes gastronòmics, professionals del sector del comerç i dels serveis relacionats amb el sector agroalimentari i professors d’escoles d’hostaleria.
El tast a cegues és el mètode que s’utilitzarà per avaluar i escollir els productes de manera objectiva, mitjançant els sentits, tenint en compte l’aspecte, l’aroma i el gust. Tots els productes es presenten al tastador desproveïts d’elements gràfics o visuals que puguin influir en l’elecció i la valoració final.

El tast és l'examen sensorial que el tastador fa al producte amb l'objectiu de conèixer-ne les característiques organolèptiques. Se’n diu anàlisi sensorial perquè en el tast intervenen quatre dels cinc sentits de l'ésser humà. El tast consta de tres fases: la visual, l'olfactiva i la gustativa, i aquesta última es divideix al seu torn en entrada, evolució i final de boca.

No obstant això, en finalitzar cada tanda de tast, mitjançant les anomenades «notes de tast», es dona veu als tastadors per debatre sobre cada un dels productes que tasten o examinen, aportant-hi comentaris, impressions o testimonis. El tast implica sempre una comparació i una valoració, per molt subjectives que siguin.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...