Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

10 escoles de la província de Girona participen en el programa 'Premsa a les escoles'

+ Notícies  -  27/02/2018  -  15:05

L'objectiu és explicar la funció social dels mitjans de comunicació i reflexionar sobre les noves formes de comunicació i consum informatiu, com les xarxes socials, i discernir entre la informació veraç i contrastada en temps de "fake news" i postveritats


PREMSA A LES ESCOLES

PREMSA A LES ESCOLES



Aquesta setmana ha començat la novena edició del programa Premsa a les escoles que arribarà a un total de 10 centres d’ensenyament i més de 400 alumnes de secundària de la província de Girona. Durant tot el mes de març, les col·legiades de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Mª Àngels Martínez, i Esperança Padilla, es desplaçaran als diferents centres escolars que han sol·licitat participar. Ambdues amb una àmplia trajectòria professional en l'àmbit periodístic que els hi permet transmetre la seva experiència i el seu coneixement sobre l’ofici i la importància que tenen els mitjans de comunicació en la nostra societat. Per això es fan servir exemples i casos pràctics amb diferents materials en tot tipus de suport, audiovisual, premsa i digital.

A tot Catalunya el programa arriba a 70 centres de secundària i més de 3.700 alumnes

Des del Col•legi de Periodistes de Catalunya hi ha molt d’interès en conèixer “la dieta mediàtica” dels més joves, que de manera unànime els darrers anys assenyalen les xarxes socials com a principal canal de comunicació a través del quals s’informen. Una situació que els exposa a les “fake news” i la postveritat amb tot el què socialment comporta. D’aquí que se’ls hi expliqui les diferències que hi ha entre canals d’informació i mitjans de comunicació i les garanties i beneficis que aporta el periodisme que abraça el codi deontològic, rigorós, contrastat i plural.

Durant les xerrades, també en alguns casos s’inclou una part d’exercici pràctic, com l’anàlisi de la premsa del dia, l’elaboració d’una peça informativa o una roda de premsa amb la participació dels alumnes.

POBLACIÓ

CENTRES EDUCATIUS DE GIRONA

Camprodon

INS Germans Vila Riera

Besalú

IE Salvador Vilarrasa

Arbúcies

INS Montsoriu

Tossa

INS Tossa de Mar

Banyoles

INS Pere Alsius

Caldes de Malavella

Institut de Caldes de Malavella

Salt

INS Salvador Espriu

Salt

INS Vallvera

Llagostera

Institut de Llagostera

Empuriabrava (Castelló d'Empúries)

Institut Empuriabrava

 

Valoració de la iniciativa

EduCaixa, el programa educatiu de l'Obra Social "la Caixa" i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, comparteixen un objectiu comú: fomentar la reflexió sobre l’actualitat informativa, promoure el respecte al pluralisme i crear consciència del paper que exerceixen els mitjans de comunicació en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a entendre una realitat complexa i en constant canvi.

Els centres participants de totes les edicions valoren molt positivament la iniciativa, i els seus responsables creuen que l’activitat permet als seus alumnes tenir una millor comprensió de dels mitjans i de la seva importància social.

Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, afirma que “en una època marcada per l’excés d’informació, la multiplicitat de canals i els impactes constants, l’esperit crític és essencial. Amb aquest projecte volem impulsar entre els joves aquesta capacitat de discernir i de valorar, oferint-los eines de la mà de periodistes professionals”.

Per la seva banda, Neus Bonet, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, destaca que la iniciativa ha de servir per posar en valor a les futures generacions la feina dels periodistes. "Si no som capaços que els joves introdueixen en la seva dieta mediàtica el treball dels periodistes, difícilment garantirem una democràcia més sòlida i un futur amb ciutadans crítics i ben informats".


Autor: Redacció


#premsa #escoles


#premsa #escoles #lacaixa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...