Notícies més llegides




Alt Empordà


Roses

Millora al port pesquer de Roses

Alt Empordà  -  21/02/2018  -  16:05

Joan Pere Gómez, acompanyat de l'alcaldessa, Montse Mindan, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, ha visitat aquest dimecres les obres del port pesquer


Port de Roses / PG

Port de Roses / PG



Ports de la Generalitat està executant obres al port pesquer de Roses (Alt Empordà). El projecte engloba tres punts d'obra: el moll de Ribera, on amarra la flota de la nàutica popular i els xàrters nàutics; el moll dels magatzems dels pescadors, on amarra part de la flota pesquera; i el pantalà de formigó on amarra un part d'embarcacions de pesca de petita eslora. L'objectiu de l'obra és impulsar el servei a la pesca, la nàutica popular i els xàrters nàutics. L'actuació, que té una inversió de 680.000 euros, es preveu acabar al maig.

Joan Pere Gómez, acompanyat de l'alcaldessa, Montse Mindan, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, ha visitat aquest dimecres les obres del port pesquer.

L'actuació va començar a mitjans de gener al sector pesquer i al pantalà on amarren embarcacions petites, amb els enderrocs del moll de ribera del costat de la llotja i el moll de les casetes dels pescadors, ja executats. Aquesta setmana finalitzarà l'enderroc del pantalà fix. Sobre aquestes obres el gerent de Ports ha dit: "Millorem les infraestructures per modernitzar el port i potenciar activitats com la pesca en un port capdavanter en aquesta activitat a la Costa Brava". Mentre s'executen les obres les embarcacions de tresmall i les de teranyina s'han traslladat temporalment a un altre punt de la dàrsena pesquera, per tal que els pescadors puguin continuar desenvolupant la seva activitat. De la repercussió de les obres amb l'activitat Antoni Abad ha destacat: "Serà una millora que potenciarà una flota pesquera tan important com la de Roses". Abad ha afegit: els nous molls ens permetran reordenar la flota i col·locar les embarcacions artesanals al moll de ribera".

Per la seva banda l'alcaldessa de Roses ha agraït l'actuació de Ports, destacant que "la realització d'aquest projecte representa una gran millora per al sector pesquer rosinc, molt important a la població, així com l'obertura urbanística d'aquest espai, que molt aviat serà completada amb el projecte del passeig i mirador sobre el port pesquer que està a punt d'iniciar-se".

Les obres continuaran amb la reparació estructural de les tres infraestructures dels molls enderrocats i la instal·lació els nous pantalans. Després, el paviment a les tres superfícies es renovarà i els norais o punts d'amarratge per a les embarcacions se substituiran en els molls i el pantalà.

A més, en el primer tram del moll de Ribera on s'amarra la nàutica popular, es col·locarà un graó de fusta longitudinal per accedir millor des del moll a les embarcacions petites. Així mateix, el moll de Ribera es dotarà de mobiliari urbà i jardineres. Amb tot, l'actuació convertirà la zona de ribera en un espai més integrat amb l'entorn urbà. Gómez Comes ha dit sobre la integració: "millorem l'espai i potenciem l'encaix del port pesquer amb el teixit urbà amb més zones de passeig per als ciutadans".


Autor: Redacció


#roses


#roses





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...