Notícies més llegides




Lleida


Lleida

L'Ajuntament de Lleida reconeix a 23 empreses que col·laboraren amb entitats socials de la ciutat

Lleida  -  20/02/2018  -  22:07

El tinent d'alcalde Xavier Rodamilans ha presidit l'acte d'entrega de la distinció "Empresa Solidària" a les firmes que mostren una major sensibilitat social i aposten per la solidaritat




L’Ajuntament de Lleida ha fet avui un acte de reconeixement a les empreses que col·laboren amb projectes d’entitats socials a la ciutat, amb la distinció “Empresa Solidària”. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha agraït a aquestes empreses la seva tasca social. "Ja portem 158 empreses reconegudes en les sis edicions d'aquest guardó, que s'han fet seus els postulats de justícia social de les entitats socials i d'alguna manera han canviat el concepte d'assistencialisme, d'ajudar, per passar a parlar de recuperar drets de totes les persones. La igualtat entre les persones ens fa més bons a tots", ha assegurat Rodamilans.

La distinció, que arriba a la seva sisena edició, vol reconèixer les empreses que han mostrat una especial sensibilitat davant les necessitats de les entitats locals del tercer sector de Lleida dins els àmbits de l’acció social, la solidaritat, la cooperació i el desenvolupament. En nom de les entitats, Rosa Majoral, d'Arrels Sant Ignasi, ha agraït la col·laboració de totes les empreses "un ajut que ha estat indispensable per engegar i mantenir accions concretes o projectes que desenvolupem en el nostre dia a dia de cada entitat i que sovint tenim dificultats per dur a terme". 

Les empreses que han rebut el reconeixement d’Empresa Solidària 2018 són (entre parèntesi les entitats que les han proposat): Ampa Escola Espiga (Xarxa de Centres Oberts i Ciberaules), Bricodepot (Aspid), Canon Business Center Lleida (Associació Banc d’Aliments), Centre d’anglès Romeu (Esclat, Associació solidaritat i servei Santa Teresina), Cercle de Ponent 2009, SL (Assoc. Antisida de Lleida), Escola Maristes (Assoc. Reintegra), FEDAC-Lleida (Educaesport municipal), Fira de lleida (Consell Municipal de Persones amb Discapacitat), Fruiteria Sara (Fundació Jericó), Fruits de Ponent (Ilersis), Gimnàs Lleida-Ekke (Aspros), Grup Amoca (Salesians St. Jordi PES Lleida), Grup Seven (Àrea municipal de Promoció de la Salut), ILO Institut de Lleida d’Oftalmologia (Sàhara Ponent), Mon Ermitage (Down Lleida), Nayox 2000, SL (Aremi), Pàmpols Arquitecte, SLP (Assoc. Salut Mental de Ponent), Restaurant l’Estel de la Mercè (Assoc. Prosec), Restaurant Resquitx (CIS Àngel Olaran), Sercodaga (Fundació Arrels Sant Ignasi), Supsa Supermercats Pujol, SL (Assoc. de Caritat de Sant Vicenç de Paül), Teyme (Fundació Banc de Recursos) i Unipreus, SL (Creu Roja). Creu Roja també ha proposat el Sr. Postu per la seva participació en diverses causes benèfiques impulsades per entitats de la ciutat.

El reconeixement d’empresa solidària es fa a través de les propostes que fan les mateixes entitats de Lleida, que durant l’any 2017 han rebut ajut d’alguna empresa que els ha permès endegar accions i/o projectes. Amb aquesta proposta, la Paeria els ofereix la possibilitat de difondre aquesta acció perquè es pugui reconèixer públicament. Des de l’any 2013, i amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social, l’Ajuntament de Lleida organitza l’acte per lliurar els guardons, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones.

Al diploma de reconeixement, hi surt un detall de les pintures murals de la Pia Almoina (s.XIV), un símbol identitari de la ciutat. A l'acte de lliurament dels premis també hi ha assistit el tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, així com els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio, Núría Marín i Joan Vilella.

Les entitats de Lleida estan compromeses amb la Justícia Social i s’identifiquen amb els principis de llibertat, igualtat i cohesió social, treballant el respecte a la dignitat de la persona, al seu projecte de vida, la seva promoció social, el dret a escollir i la inclusió social de la persona. Per això, fent ús del sector empresarial, es pretén transformar la societat, sensibilitzant i educant en valors de solidaritat i de compromís cívic.


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...