Notícies més llegides



Cultura


Banyoles

Marco Mezquida enceta la residència artística de l'Ateneu – CMEM aquest dissabte 24 de febrer

Cultura  -  19/02/2018  -  12:58

El músic proposa un viatge oníric per l'imaginari musical i personal de Maurice Ravel, per tal de reivindicar la modernitat i eclecticisme del seu llegat


Marco Mezquida /

Marco Mezquida /



El compositor i pianista menorquí Marco Mezquida enceta la residència artística de l'Ateneu – CMEM aquest dissabte 24 de febrer amb l'espectacle 'Els somnis de Ravel' (21 h, 12 €), que proposa un viatge oníric per l'imaginari musical i personal de Maurice Ravel. L'objectiu és reivindicar la modernitat i eclecticisme del seu llegat així com de les músiques que el van seduir.

'Els somnis de Ravel' es va estrenar el 2016 a l'Auditori de Barcelona i va ser rebut amb un enorme entusiasme per part del públic i de la crítica. Des de llavors, ha captivat audiències d'arreu, tant aficionades al jazz com a la música clàssica. L'espectacle reinterpreta el llegat del compositor francès Maurice Ravel (1875-1937), va del classicisme francès als virtuosos romàntics, de l'experimentació amb la música popular als contemporanis de Ravel i a l'efervescència del jazz.

Mezquida va de la mà del percussionista Aleix Tobías i del violoncel·lista Martín Meléndez en una recreació personal i única de la música del francès. La impregna de groove i la fa créixer a través de la improvisació i de les textures de la música contemporània. En paraules de Marco Chavarría de Revista musical catalana: "Marco Mezquida i els seus dos col·legues van jugar a cor què vols –i en el més ampli sentit de la paraula– amb la música de Ravel, hi van donar colors sorprenents, timbres inaudits i ritmes elàstics, sense perdre en cap moment la sensualitat, l'elegància i la coïssor harmònica típicament ravelianes, i amb un absolut respecte per la mòrbida noblesa que caracteritza la música de Maurice Ravel. Una reelaboració a l'alçada dels grans treballs que Jacques Loussier va fer amb la música de Bach, en què l'original és perfectament recognoscible, però l'aportació és igualment genial."

8è ARTISTA RESIDENT DE L'ATENEU - CMEM

Músic brillant, improvisador, eclèctic i versàtil. El 8è artista resident de l'Ateneu – CMEM és una de les figures musicals que ha irromput amb més força les últimes dècades a l'escena peninsular. Tot i la seva joventut, el seu talent s'ha més que confirmat i és reclamat per crítica, públic i col·legues. Nascut el 1987 a Maó i llicenciat en piano jazz el 2009 a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), als seus trenta anys Marco Mezquida s'ha convertit en un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic i les músiques improvisades a Espanya, tal com demostra la seva intensa i versàtil activitat concertística, discogràfica i creativa al costat dels millors músics del país i col·laborant amb artistes de renom mundial com Lee Konitz.

El nucli de la residència artística de Mezquida seran els quatre concerts que farà durant l'any a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. L'11 de maig, pujarà a l'escenari amb la dansa de Sol Picó. Cita a cegues és un viatge musical amb sinestèsia de moviment i sons. Mezquida també és sinònim de flamenc. Ho demostrarà el 22 de setembre, quan presentarà Conexión amb Juan Gómez Chicuelo. El guitarrista és un dels escollit de l'àmbit flamenc: guanyador d'un Goya i brillant com a solista però també com a soci, entre d'altres, de Poveda o de Duquende. L'últim concert de la residència, el 15 de desembre, tindrà accent banyolí. M.A.P. és l'acrònim de Mezquida-Aurignac-Prats i també és un viatge energètic pel talent i compositiu i interpretatiu d'aquests tres joves. Marco Mezquida (piano), Ernesto Aurignac (saxo alt) i Ramon Prats (bateria) han guanyat, amb aquest treball, el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de jazz.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...