Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Uns 4.500 figurants i 77 colles participen a la rua de Carnestoltes de Platja d'Aro

Baix Empordà  -  10/02/2018  -  20:29

Aquesta nit es fan públics els guardons de les sis categories amb més de 8.000 euros en premis


© Albert Busquets / GN

© Albert Busquets / GN



La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d'Aro 2018 aplega, avui dissabte 10 de febrer, un conjunt de 77 colles de 17 poblacions de les comarques de Girona amb gairebé 5.000 figurants i el gaudi de desenes de milers d'espectadors als carrers de la vila. Aquest matí (11 h) hi ha desfilat un conjunt de set colles a mode d'exhibició (fora de concurs) amb 300 persones disfressades, acompanyes de la colla dels Reis Carnestoltes de Platja d'Aro. Aquesta tarda, durant cinc hores (16-21 h) ho fan les 66 colles a concurs i que opten a més de 8.000 euros en premis. Hi ha cinc guardons per a les categories de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparses, Colles Local i Disfressa; i premi únic per a la millor colla que participi per primera vegada a la Rua.

Totes aquestes colles ho fan acompanyes, tot obrint la Gran Rua, com és tradició, de la carrossa i la comparsa del Rei i la Reina Carnestoltes de Platja d'Aro -El Trencadís de Mar Obert i la Sagrada Xalana, de la Colla La Xalana del Port- i també de les colles dels Carnestoltes de Sant Feliu de Guíxols -Les Esponges-, Santa Cristina d'Aro -Ki Els Va Parir- i Olot (totes quatre fora de concurs). També participa en l'obertura la banda musical El Caliu de Platja d'Aro. Els premis es fan públics aquesta mateixa matinada de dissabte a diumenge (1.30 h) en el transcurs del ball popular amb The Jukebox al Palau d'Esports i Congressos (a partir de la mitjanit, amb entrada gratuïta).
Gràcies a la sisena edició de la rua matinal, que es complementa amb la tradicional de tarda hi desfilaren colles de 17 poblacions de les comarques de Girona: Palamós, Calonge, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Salt, Olot, Sant Antoni de Calonge, Caldes de Malavella, Tossa de Mar, La Bisbal d'Empordà, Calonge, Sant Climent de Peralta, Castell-Platja d'Aro, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i Palafrugell. Del conjunt de 66 colles a concurs, 20 ho fan en la modalitat de Carrossa Petita, 31 en la de Carrossa Gran i 16 com a Comparses (mínim de 20 components). En la modalitat de Colles Locals de Castell-Platja d'Aro -que també opten a la resta de categories i guardons- hi participen les propostes de Qui Ens Ha Enredat?, Els Pimpons, Els Pipas, Vas Dat, I a tu què t'importa?, Els IV Gats, Els Collonuts, Sens Límits, Somos los que Somos, Anem de Conya, No me'n recordo, Els Descarrilats i La Banda del Pati. Simultàniament, totes 66 colles opten al premi de millor Disfressa.

El Carnaval de Platja d'Aro 2018 proposa del 3 al 14 de febrer una vintena d'activitats que tenen el carrer com a escenari principal, on s'hi fan dues terceres parts d'un programa que manté l'aposta per un esperit familiar i popular. Després de jornada d'avui, demà diumenge 11 de febrer hi ha programats jocs de dimensions gegants al carrer (11-14 h), Rua de Colles Locals a Castell d'Aro (12 h) i animació musical i teatral de carrer (12 i 17 h). L'Enterrament de la Sardina, dimecres 14 de febrer (19.30 h), tanca els actes de Carnaval amb el tradicional enterrament de la sardina (concentració, cercavila i sardinada popular).


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...