Notícies més llegides




Alt Empordà


Vila-Sacra (Alt Empordà)

La Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra arriba a la 15a edició

Alt Empordà  -  30/01/2018  -  21:50

L'esdeveniment se celebrarà diumenge 25 de febrer amb diverses activitats, entre les quals el tradicional concurs de menjar calçots


La Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra

La Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra



Les cebes i els calçots tornaran a ser protagonistes a Vila-sacra a finals de febrer, concretament el diumenge dia 25, quan se celebrarà la quinzena edició de la Fira de la Ceba i el Calçot d'aquesta localitat alt-empordanesa.

El tret de sortida de l'esdeveniment tindrà lloc a partir de les deu del matí, quan l'organització obrirà les portes d'una fira farcida d'activitats per a petits i grans. Així, durant tot el matí i fins a les dues del migdia, els més menuts podran gaudir amb propostes diverses com passejades amb ponis, tallers de pintura sobre vidre i metacrilat amb els calçots com a tema principal o jocs tradicionals.

Paral·lelament, però en aquest cas a la Llar d'Avis, els assistents també podran contemplar una exposició-concurs de plantes i flors a càrrec de l'Associació de Dones de Vila-sacra, una activitat que lliurarà els respectius premis de la mostra a dos quarts de dotze del migdia. L'exposició es podrà visitar de deu del matí a la una del migdia i de quatre a set de la tarda.

A les dotze del migdia, per la seva banda, se celebrarà una missa solemne a l'església de Sant Esteve amenitzada per la Coral Veus Blanques de Vila-sacra, un acte que servirà d'avantsala a un dels plats forts de la jornada: el concurs de menjar calçots. Aquest es realitzarà a dos quarts d'una del migdia a la plaça de les Escoles, el mateix emplaçament que acollirà, a un quart de dues del migdia, el lliurament de premis del concurs.

Activitats paral·leles

A part de totes aquestes propostes, durant tot el dia també se celebrarà la quinzena Mostra Gastronòmica de la Ceba i el Calçot, una activitat que arribarà acompanyada de la tradicional fira amb productes d'alimentació i artesania i de diferents parades de degustació de calçots.

D'altra banda, l'edifici de l'Ajuntament serà l'escenari de diverses mostres durant la jornada: en concret, s'hi albergarà l'exposició 'Càtars i Trobadors' i exposició d'aquarel·les, pintura i artesania amb fusta a càrrec de Concepció Dabau, Enric Rovira i Josep Descamps, respectivament. A més, a la sala de lectura Josep Coderch també hi lluirà una exposició de modelisme naval i de motors de vapor a càrrec de Rafel Ayensa. Totes aquestes propostes es podran contemplar a partir de les onze del matí i fins a la una del migdia i també des de les quatre de la tarda fins a les set del vespre.

El ventall d'exposicions es completa amb una mostra dels treballs realitzats en els cursos de pintura, manualitats i dibuix dirigits per Laia Pol, unes creacions que s'exhibiran a les Antigues Escoles de deu a dues del migdia i de quatre a set de la tarda.


Autor: Redacció


#firaceba #vilasacra


#firaceba #vilasacra


Notes relacionades

Carme Barceló: 'La Fira del Calçot és com una Festa Major alternativa'





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...