Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Commemoració dels 50 anys de la posada en servei de l'embassament de Susqueda

+ Notícies  -  22/01/2018  -  15:35

S'ha creat una comissió constituïda pels ajuntaments de Susqueda, Sant Hilari Sacalm, Osor, el Consell Comarcal de la Selva, el Consorci del Ter i Endesa, titular de la infraestructura


Presentació actes 50 anys embassament SUSQUEDA

Presentació actes 50 anys embassament SUSQUEDA



Enguany es celebren els 50 anys de l'entrada en servei, de forma total i completa, de la central i de l'embassament de Susqueda. Tot i que els primers kilowatts es van generar a les acaballes de 1967, l'embassament es va acabar d'emplenar, de manera progressiva, l'any 1968. Amb l'objectiu de commemorar aquesta efemèride, s'ha creat una comissió formada per Endesa (propietària del salt) i la seva Fundació, els municipis de Susqueda, Sant Hilari Sacalm i Osor, el Consell Comarcal de la Selva i el Consorci del Ter, que ha treballat per dissenyar una sèrie d'activitats, distribuïdes al llarg de tot el 2018, i que valoren la importància d'una infraestructura d'aquestes característiques.

Amb la presentació del documental Susqueda, un embassament diferent a la Diputació de Girona, es dona el tret de sortida als actes commemoratius, que s'allargaran fins al mes de desembre. En total, s'han dissenyat 17 activitats, entre les quals destaquen la presentació del mateix documental, l'exhibició d'una maqueta del poble de Susqueda (negat per les aigües de l'embassament), la inauguració d'una exposició a la Sala de les Columnes (situada a l'estrep dret de la presa), la presentació d'un vídeo 3D de l'interior de l'edifici de la central, la situació d'una illa flotant a les aigües de l'embassament, visites guiades a la central i diverses activitats esportives.

A la presentació dels actes, que han tingut lloc a la seu de la Diputació de Girona, hi ha assistit el vicepresident de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa; l'alcaldessa de Susqueda, Eva Viñolas; el conseller comarcal de Turisme, Quim Vivas; l'alcalde d'Osor, Joan Pla; l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana; el president i el director del Consorci del Ter, Quim Roca i Ponç Feliu, respectivament; el director d'ACA a Girona, Àlex Rocas, i els regidors de Susqueda J. Mercader, A. Colom i A. Roura, així com Sergi Sala, de Zeba Produccions.


Autor: Redacció


#susqueda


#susqueda





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...