Notícies més llegides



Política


Blanes

ERC vol que un ministre franquista deixi de ser Fill Adoptiu de Blanes

Política  -  19/01/2018  -  20:56

El grup municipal porta al ple l'anul·lació de la condició honorífica a Pedro Nieto Antúnez per "esmenar aquesta situació il·lògica i insultant" que s'ha mantingut mig segle




El grup municipal d'ERC de Blanes demana que es retiri la condició de fill adoptiu a un ministre franquista. Els republicans presenten una moció al ple de Blanes del mes de gener per "esmenar aquesta situació il·lògica i insultant que es manté des de fa gairebé 50 anys" i anul·lar la concessió del títol de fill adoptiu de Blanes a Pedro Nieto Antúnez, ministre de Marina durant la dictadura franquista.

El juny del 69, el llavors alcalde blanenc, Domingo Valls, va signar la proposta de nomenar Nieto Fill Adoptiu de la Vila de Blanes com a "agraïment" pel tracte que havia rebut el municipi per part del ministre de Marina en la consecució d'infraestructures com el port esportiu o l'estació depuradora, indica ERC, que detalla que "el consistori franquista assumia la proposta sense cap oposició ni veu discordant".

"Mantenir la dignitat municipal atorgada al ministre franquista seria un acte sense cap mena de dubte incomprensible, gairebé 50 anys després de la instrucció de l'expedient", rebla la moció, que remarca que aquest honor "xoca de ple contra la dignitat democràtica que ha de preservar una institució com l'Ajuntament de Blanes".

Per tot plegat, els republicans demanen que el ple retiri la condició honorífica i que afirmi "el caràcter antidemocràtic d'aquella decisió i la voluntat d'acabar amb qualsevol gest o fet històric que signifiqui el menor reconeixement a persones o accions d'aquell període nefast i negre de la nostra història recent". A més, insten a comunicar l'acord a tota la ciutadania de Blanes.


Autor: Redacció


#blanes


#blanes #erc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...