Notícies més llegides




Alt Empordà


Roses

L'Ajuntament de Roses consensua amb restauradors les accions gastronòmiques per a 2018

Alt Empordà  -  19/01/2018  -  16:13

La taula gastronòmica celebrada el passat dimarts, amb professionals del sector de la restauració, ha estat una de les iniciatives engegades per valorar aquestes campanyes i treballar conjuntament amb el sector privat en la dinamització de la població




Amb l'inici d'any, l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses es troba treballant en la planificació de les accions promocionals i de dinamització turística, cultural, social i econòmica en les quals la gastronomia adquireix un important protagonisme, que es desenvoluparan en el municipi al llarg de 2018. La taula gastronòmica celebrada el passat dimarts, amb professionals del sector de la restauració, ha estat una de les iniciatives engegades per valorar aquestes campanyes i treballar conjuntament amb el sector privat en la dinamització de la població.

Un nodrit grup de professionals de la restauració de Roses van posar dimarts en comú les seves opinions, entorn les diferents campanyes que el consistori celebra cada any, incloses les noves propostes incorporades recentment, com són la Ruta de les Tapes, el Festivalet o la Fira de la Rosa. Aquestes, juntament amb la tradicional campanya del Suquet de Peix, són les accions promocionals que desenvolupa el consistori al llarg de l'any, on la gastronomia rosinca adquireix un paper molt important, ja sigui esdevenint l'eix principal com és el cas de la Ruta de les Tapes i del Suquet de Peix, o actuant com a atractiu complementari (Festivalet i Fira de la Rosa).

La valoració dels professionals va ser molt positiva, i durant la reunió -que davant l'interès i bons resultats es preveu repetir periòdicament-, es van posar en comú les diferents experiències i opinions i es van intercanviar idees per a possibles millores.

En la sessió es van consensuar també les dates òptimes per a la realització de cada campanya, la primera de les quals tindrà lloc aquest 2018 entre el 6 i el 15 d'abril, amb la celebració de la III Ruta de les Tapes de Roses i vi D.O Empordà. Prendrà el relleu la Fira de la Rosa, prevista per als dies 2 i 3 de juny, que es farà coincidir amb la celebració de Corpus Christi en què establiments i comerços guarneixen els carrers amb les tradicionals catifes de flors (dijous 31 de maig). Ja a la tardor, la campanya del Suquet de Peix 2018 es promocionarà entre el 5 i el 14 d'octubre, seguida del Festivalet de Roses, el 10 i l'11 de novembre.

Balanç del 2017

El nivell de participació dels restauradors durant les 4 campanyes realitzades el passat any va ser molt satisfactori, amb una quinzena de restaurants col·laborant amb els seus menús especials durant el Festivalet de Roses o amb la realització del pica-tasta, 27 participants en la campanya gastronòmica «1000 Roses a Roses» que s'emmarca en la Fira de la Rosa, i 51 bars i restaurants adherits a la Ruta de les Tapes, que serviren un total de 25.000 racions, multiplicant per quatre els resultats obtinguts en la primera edició de 2016.

Per últim, la campanya promocional del Suquet de Peix celebrada la passada tardor, va comptar en aquesta ocasió amb l'adhesió de 16 restaurants, tot i que cal tenir en compte que tant aquests establiments com d'altres de la vila, mantenen aquest plat identitari de Roses a les seves cartes durant tot l'any.


Autor: Redacció


#roses


#roses





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...