Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

L'atur baixa a Salt per cinquè any consecutiu

+ Notícies  -  19/01/2018  -  16:03

Amb aquesta reducció el municipi de Salt encadena per cinquè any consecutiu una reducció d'aturats




Les dades presentades per l'Oficina Municipal d'Ocupació de Salt sobre l'atur al municipi posen de manifest que l'any 2017 ha consolidat la tendència a la baixa de l'atur a Salt i ha finalitzat amb una taxa del 16.49%, un 12,2% menys que el 2016, quan es situava al 18,79%, seguint la dinàmica de la demarcació de Girona. Amb aquesta reducció el municipi de Salt encadena per cinquè any consecutiu una reducció d'aturats que els situa en 2.445 persones, 238 persones menys que fa un any i 1167 menys que fa 5 anys.

L'any passat l'equip de govern va aprovar uns pressupostos que incloïen un fort augment de recursos per a l'àrea de l'EMO, un ambiciós pla pensat a tres anys que incloïa millores als espais de formació, reforçar l'àrea amb més personal i aconseguir millors plans d'ocupació per al municipi alhora que iniciava un estudi per elaborar un pla estratègic econòmic que en aquests moments està força avançat.

Amb aquesta nova reducció de l'atur, el nombre d'aturats es situa a valors molt propers al 2008, just abans de la crisi, quan l'atur era del 15,39% amb 1869 persones aturades. Queden molt lluny les xifres d'aturats dels anys 2010 a 2012 quan es va arribar a taxes d'atur del 24-25% i més de 3.600 aturats en els pitjors anys d'atur a Salt. Des del 2012, el nombre d'aturats a Salt no ha deixat de baixar, i fins i tot els darrers dos anys s'ha accelerat amb reduccions de 313 i 238 persones.

El nombre d'aturats per sexes manté les proporcions dels darrers anys, i malgrat que l'atur masculí continua essent lleugerament superior al femení, (1279 homes 52%, 1166 dones 48%), es mantenen les proporcions properes al 50% per cada sexe. Per franges d'edat cal destacar que aquest 2017, tots els grups d'edat han reduït el nombre d'aturats.

El sector serveis continua representant més 95% de les contractacions al municipi, clarament per sobre de la mitjana comarcal que es situa al 76%, consolidant-se com el sector més important a Salt amb 523 dels 549 nous contractes fets.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...