Notícies més llegides



Baix Empordà


Calonge

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa el procés de participació per decidir entre 5 projectes d'inversions

Baix Empordà  -  19/01/2018  -  15:18

Es destinaran 50.000 € del pressupost d'inversions a l'execució dels projectes que obtinguin més vots


Parc de Sant Julià de Lòria

Parc de Sant Julià de Lòria



Regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña




L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni iniciarà aquest mes de gener per segon cop un procés de participació ciutadana vinculat als pressupostos municipals, en el qual es podrà decidir el destí de fins a 50.000 € del pressupost d'inversions, i que permetrà a la ciutadania escollir entre 5 projectes de millora de via pública. Des de l'Àrea de Participació Ciutadana s'impulsa aquest procés participatiu amb votació popular, que permetrà votar a les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. Entre les novetats destacades d'aquest any hi ha el fet que els projectes que ara podrà votar la ciutadania han estat triats entre les peticions que els veïns i veïnes del municipi han fet arribar durant l'any 2017 a l'Àrea de Participació Ciutadana, a través dels diferents canals de participació com la plataforma online i les bústies físiques situades a les Oficines d'Atenció Ciutadana.

El període de votació començarà el dia 22 de gener i es tancarà el 31 del mateix mes. Enguany una altra de les novetats és que les votacions seran exclusivament online a través de la web participa.calonge.cat. En aquest sentit, i per facilitar l'accés a la votació online a les persones que tinguin més dificultats tecnològiques, les oficines d'atenció ciutadana de Calonge i Sant Antoni atendran i guiaran a les persones que ho requereixin per assegurar que qui ho vulgui pugui votar.

La votació permetrà a la ciutadania escollir entre 5 projectes de millora de via pública que es centren en la renovació de mobiliari urbà de diferents barris, el projecte de millora dels parcs infantils del municipi, el de les àrees de lleure per a gossos, el projecte d'instal·lació de circuits saludables i el dels camins rurals.

El primer d'aquests projectes, el de millora del mobiliari urbà, es centrarà en l'adquisició de nous elements per millorar l'espai públic, i també preveu desenvolupar zones de lleure i altres espais que millorin l'entorn i es converteixin en punts de trobada i de socialització dels diferents barris del municipi. El projecte de millora dels parcs infantils incidirà en la renovació de l'equipament dels parcs públics, així com ampliar i modernitzar aquests espais. Pel que fa a la millora de les àrees de lleure per gossos, el projecte inclou millorar tant les zones d'ombra, amb la plantació de nou arbrat, com els elements del mobiliari, ja siguin bancs, fonts i jocs per a gossos, mentre que el projecte d'instal·lació de circuits saludables s'encamina a disposar d'equipaments que permetin fer exercici a l'aire lliure. Finalment, el projecte de millora de camins rurals preveu actuacions de manteniment i reparació dels diferents camins, que cada cop són més utilitzats com espai d'oci, per caminar o anar en bicicleta.

La regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña, explica que "aquest és el segon any que obrim un procés de participació ciutadana vinculat als pressupostos d'inversió de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. L'any passat vam tenir una molt bona resposta de la ciutadania i més de 400 persones van participar-hi, i aquest any esperem poder superar aquesta xifra. El nostre objectiu és seguir implicant els ciutadans i ciutadanes del nostre poble en les decisions que pren l'Ajuntament". Orduña afegeix que "aquest any hem escollit un sistema de votació únicament electrònic i que ens garanteix absolutament la validesa i qualitat de tot el procés de votació, però també tindrem en compte les persones que tinguin més dificultats per utilitzar els mitjans online, de manera que atendrem i guiarem a tothom qui s'adreci a les oficines d'atenció ciutadana per votar". La regidora de Participació Ciutadana afegeix que "durant aquest any seguirem treballant per aprofundir en la participació ciutadana, com hem fet el 2017 impulsant iniciatives com les sessions participatives dels barris de Torre Colomina i Cases Noves, el portal Participa o les bústies de participació"

Aquest és el segon any que l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni vincula un procés de participació ciutadana als pressupostos d'inversió. L'any passat un total de 403 persones van participar-hi i van escollir el projecte d'adaptació i eliminació de barreres arquitectòniques dels passos de vianants, un projecte que s'ha anat executant durant l'any 2017.


Autor: Redacció


#calonge


#calonge





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...