Notícies més llegides




Lleida


Lleida

Aromes de Can Rosselló i la Junta General de Regants s'enduen la segona edició dels Premis Horta

Lleida  -  18/01/2018  -  21:38

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la seva capacitat d'innovació i compromís amb l'Horta de Lleida


Paeria

Paeria



L'empresa Aromes de Can Rosselló i la Junta de Regants de l'Horta de Lleida han estat guardonats en la segona edició dels Premis Horta, que organitza l’Ajuntament de Lleida per reconèixer les persones i entitats que més han treballat per promoure l’Horta de Lleida. L’Alcalde, Àngel Ros, ha presidit aquest migdia la reunió del jurat, que ha elegit per unanimitat les candidatures guanyadores. Ros ha destacat que Aromes de Can Rosselló, que treballa el cultiu d'herbes aromàtiques com la lavanda, "és un exemple clar d'innovació de cultius a l'Horta de Lleida, canviant a un tipus de cultiu amb molt alt valor afegit" i ha afegit que la Junta de Regants té una llarga trajectòria en la qual ha mostrat "la seva capacitat de gestió d'una cosa tan complexa com és l'aigua i també mirant cap al futur, amb un projecte importantíssim de modernització del reg, és a dir estalvi d'aigua mitjançant noves formes de reg". Tall de veu d'Àngel Ros

Aromes de Can Rosselló ha guanyat el premi en la categoria d'innovació en l’activitat agrària a l’Horta de Lleida, mentre que la Junta de Regants s’ha endut el guardó que reconeix tota la trajectòria de promoció i desenvolupament de l’Horta. Aquest any s’havien presentat 5 candidatures als guardons, tres en la categoria d’innovació i dues en la de reconeixement a la trajectòria. Les candidatures poden presentar-les tant els mateixos interessats com terceres persones o entitats.

Els premiats rebran una peça o component artístic relacionat amb el territori de l’Horta de Lleida elaborat per un artista local. El lliurament tindrà lloc aquest dissabte dia 20 de gener en un acte a Mercolleida a les 14.00 hores, dins de les celebracions de la Festa de Sant Antoni Abat.

El Premi Horta te l’objectiu de guardonar i reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament i la promoció de l’Horta de Lleida, tant des del punt de vista agrari, com cultural, o qualsevol altre aspecte remarcable. Per tant, poden ser candidats als premis persones físiques, siguin residents a Lleida o fora, així com institucions, entitats, associacions i empreses que hagin contribuït al desenvolupament i a la promoció de l’Horta Lleida.

El jurat està format pel tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa; el director de l’Escola Tècnica Superior d'Agrònoms, Narciso Pastor; la Vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL, Astrid Ballesta; el president de l’Associació Recreativa Els Pagesos, Marc Vives; el president de la Comissió de l'Horta de la FAVLL, Salvador Solsona; el periodista d’UA1 Francesc Balañà; i els dos premiats en la primera edició dels guardons, Joan Blanch, de Fruites Blanch i Joaquim Clop, ramader. 


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...