Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

Jordi Munell proposa buscar mesures per evitar la pèrdua poblacional del Ripollès

El Ripollès  -  13/01/2018  -  17:50

L'alcalde de Ripoll considera com una "prioritat" mitigar el descens de la població a la comarca


Cens

Cens



La pèrdua de població i el poc percentatge de joves entre els habitants censats és un aspecte que preocupa a la comarca del Ripollès. Així ho va exposar l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, durant la darrera sessió del Consell d'Alcaldes del Ripollès celebrada el passat 9 de gener, acte en el qual es van posar sobre la taula les darreres dades de població publicades i les seves respectives conclusions.

En aquest sentit, les xifres van accentuar que la comarca gironina és una de les zones més envellides de Catalunya i que presenta un dels índexs de pèrdua de població més rellevant de la demarcació i del territori català. Per revertir aquest context, Munell va proposar durant el Consell d'Alcaldes celebrar una sessió especial monogràfica per analitzar amb profunditat aquests resultats, si cal poble per poble, i estudiar les causes locals i globals. A més, el batlle de Ripoll també va exposar com a solució que caldria convidar experts i analistes en aquest àmbit per tal d'obrir un debat de propostes que més endavant es puguin plantejar i aprovar en el marc del Consell Comarcal del Ripollès.

Per a Munell, caldria que el Ripollès plantegés com una fita prioritària el fet de mitigar el descens poblacional, així com la recuperació de la pèrdua constant de població jove i de la natalitat. Per aconseguir-ho, l'alcalde va recordar que aquesta regressió demogràfica s'alimenta d'uns elements com l'oferta de feina, les comunicacions o l'accés a les tecnologies de la informació que s'haurien de potenciar.

Possibles mesures

D'altra banda, Munell també va assenyalar que una bona opció per pal·liar aquesta problemàtica seria rellegir i replantejar el Pla Estratègic Comercial realitzat el 2012 i el Pla Ripollès Futur 2020, operatiu des de fa 14 anys. A més, i segons l'alcalde ripollès, també faria falta potenciar el projecte de la nova Llei de Muntanya que està desenvolupant el Departament de Territori de la Generalitat, una mesura que, com les ja esmentades, han de contribuir de forma efectiva a reduir aquest fenomen de despoblament que afecta al Ripollès i a la resta de les comarques catalanes de muntanya. "Un país equilibrat no es correspon a un model de país-ciutat on la majoria de la població, els serveis i les ofertes es concentren en les grans àrees metropolitanes, deixant la resta de territoris, especialment els interiors i els més allunyats, en una situació de despoblament progressiu", va explicar Munell durant el Consell d'Alcaldes.

Per cloure l'acte, Muntell va proposar, també, incloure en la propera sessió del Consell d'Alcaldes el seguiment dels acords del Pacte Comarcal per a la Indústria subscrit l'any 2016 amb la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès, la Cambra de Comerç de Girona i amb altres agents socials i socioeconòmics del territori amb l'objectiu d'impulsar el sector secundari a la comarca, consolidar i incentivar els índexs poblacionals, retenir el talent professional i crear llocs de treball estables.
 


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll


Arxiu adjunt

Població Ripollès





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...