Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

Art for Change 'la Caixa' destina més de 23.000 euros a un projecte artístic de transformació social a Girona

+ Notícies  -  12/01/2018  -  14:16

L'Obra Social "la Caixa" ha estat pionera en la recerca de noves formes d'entendre la cultura vinculades a la gent


PROJECTE DANSA GENT GRAN CONVO ART FOR CHANGE LA CAIXA

PROJECTE DANSA GENT GRAN CONVO ART FOR CHANGE LA CAIXA



L'Obra Social "la Caixa" destina 23.320 euros al projecte de dansa, El cos es cola de l'Associació Conarte Internacional, seleccionat a la convocatòria d'Art for Change "la Caixa", que es durà a terme a Girona per a adolescents en risc d'exclusió i professors de tres instituts. Es presentarà al Temporada Alta.

Art for Change "la Caixa"
L'art. Un camí que ens ajuda a entendre la realitat, així com una via per transformar-la

L'Obra Social "la Caixa" ha estat pionera en la recerca de noves formes d'entendre la cultura vinculades a la gent. Les exposicions són un punt de trobada entre diferents tipus de públic, i les activitats impliquen persones de diverses procedències i de totes les edats que prenen la iniciativa i hi tenen un paper actiu. Iniciatives en les quals el públic i els creadors treballen plegats per donar sentit a l'art. D'aquesta vocació va néixer, l'any 2007, Art for Change "la Caixa", un programa que conjuga la creació artística i la transformació personal i social, que fomenta la participació en processos creatius de qualsevol disciplina artística per afavorir la col·laboració i la inclusió de tothom, i que és respectuós amb la diversitat i obert a aprendre i a escoltar la societat.

A través d'Art for Change "la Caixa" es generen processos creatius liderats per un artista, en els quals participen col·lectius en situació de vulnerabilitat o persones d'un mateix entorn o barri, amb l'objectiu d'afavorir processos de transformació social. Amb l'impuls d'aquestes iniciatives s'ofereix als participants l'oportunitat d'entrar en contacte amb l'art i la cultura, es fomenta la igualtat de condicions i oportunitats, i es contribueix a l'apoderament de persones o grups a través d'un procés artístic.

Convocatòria d'ajudes a projectes artístics de millora social

A més de la creació de projectes propis, Art for Change "la Caixa" convoca cada any, ajudes per a projectes d'entitats culturals i d'artistes que promocionin activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de desenvolupament personal i inclusió social, per tal de fomentar el paper actiu dels col·lectius que hi participen i dels professionals del món de la cultura.

A la convocatòria 2017 es van presentar 224 propostes d'artistes i entitats culturals d'arreu de l'Estat espanyol. D'entre totes aquestes propostes, es van seleccionar 18 projectes, 10 dels quals tindran lloc a Barcelona (8), Girona (1) i Lleida (1). Participaran en aquestes iniciatives prop de 2.000 persones en situació vulnerable, que tindran l'oportunitat de dur a terme un procés de transformació personal i social a través d'una activitat artística.

A l'hora de la resolució s'ha tingut en compte especialment que els projectes reuneixin tres requisits: el foment del desenvolupament personal del participant mitjançant la seva implicació en el procés creatiu; la cohesió i la inclusió social a partir de la creació d'espais neutrals de relació, intercanvi i convivència, i la regeneració social de caràcter comunitari a partir d'activitats que contribueixin al desenvolupament de barris o grups socials i al reforç de conceptes com identitat i autoconfiança.

Els 10 projectes catalans aposten per activitats vinculades a les arts plàstiques (3), la dansa (2), la música (2), la fotografia (2) i el teatre (1).

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha destacat el ferm compromís de l'entitat «amb totes aquelles organitzacions culturals i artistes que troben en el procés creatiu una eina efectiva de transformació social i d'apoderament de col·lectius vulnerables».

Art for Change a Girona

Projecte: El cos es cola
Associació Conarte Internacional
Import concedit: 23.320 euros

Projecte dirigit a 256 adolescents i 30 professors de tres instituts de Girona de diferents col·lectius: immigrants, joves en situació de risc d'exclusió social i persones d'un mateix entorn escolar. L'objectiu principal és impulsar un procés creatiu col·lectiu de dansa que promogui la cohesió social i el desenvolupament comunitari. Es presentarà al Temporada Alta.

A l’enllaç següent s’indiquen els passos i els requisits necessaris per presentar un projecte a la convocatòria Art for Change ”la Caixa” 2018:

https://obrasociallacaixa.org/es/cultura/art-for-change/convocatoria


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...