Notícies més llegides




Lleida


Lleida

Lleida, a punt per la Cavalcada dels Reis d'Orient

Lleida  -  03/01/2018  -  22:06

La desfilada comptarà amb la participació de 14 carrosses i unes 600 persones, que repartiran dues tones i mitja de caramels entre les més de 25.000 persones que s'espera que gaudeixin de la festa


Aj.Lleida

Aj.Lleida



La Cavalcada dels Reis Mags, un dels actes més participatius de la ciutat, tornarà a omplir de màgia i il·lusió els carrers de Lleida el pròxim divendres dia 5 de gener. Tots els preparatius ja estan llestos per acollir un cop més a Ses Majestats, que, com és habitual, arribaran a la ciutat en tren, abans d'iniciar la cercavila per saludar els nens de la ciutat abans de repartir els regals a la nit. Seran rebuts a l'estació per l'alcalde, Àngel Ros, i la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Montse Parra, qui aquest matí ha presentat el dispositiu previst per la festa. "Esperem que com tots els anys sigui una gran festa pels nens de la ciutat", ha afirmat Parra qui ha destacat que la festa comptarà amb la participació d'unes 25.000 persones, aproximadament.

La Cavalcada s'iniciarà cap a les sis de la tarda i comptarà amb la participació de 14 carrosses i unes 600 persones aproximadament, entre una vintena de grups de música i animació, col·lectius com els Armats de la Sang i els Castellers de Lleida, que ajudaran a repartir els caramels, i altres serveis tècnics i de seguretat. Com cada any, els nens i nenes que participen en la Cavalcada, més d’un centenar, provenen de l’Aula de Teatre i dels guanyadors i premiats en els concursos de dibuix i contes i poesia de l’Associació de Reis Mags i també altres nens i nenes, que ho han sol·licitat a l’Ajuntament. Per minimitzar riscos, s'intentarà repartir els caramels en mà, tot i que els Reis també en llençaran als nens al seu pas. En total, es repartiran dues tones i mitja de dolços.

El recorregut de la Cavalcada serà el mateix que en anys anteriors, amb una distància de 2,8 quilòmetres. S'inicia a la Plaça Ramon Berenguer IV i segueix per Rambla Ferran, Francesc Macià, Pont Vell, Avinguda de les Garrigues, Avinguda València, Avinguda de l’Estudi General, Pont de la Universitat, Plaça d’Espanya, Avinguda Madrid i Avinguda Blondel. El final serà davant de la Paeria, per la banda de Blondel, on l'alcalde rebrà als Reis, que trametran el seu missatge als nens i nenes de la ciutat, i els hi entregarà les claus de la ciutat.

Els grups de música que participaran seran: La Banda Retocada, Grallers els Taberners, Ministrers de Lleida, Grallers Els Carreter, Banda de l’Escola De Músics, Ilerband, Bandarra Street Orkestar, Grup de Grallers del Carrer Cavallers i Grallers i percussió de Lo Sotrac. Pel que fa als grups de dansa, teatre i animació es comptarà amb les companyies: Xirriquiteula, Baldufa, Xip Xap, Festuc Teatre, El Sidral, Sac Espectacles, Talia Teatre, Campi qui Pugui i Jam, escola de dansa.

El pressupost de la Cavalcada, que serà retransmesa en directe per Lleida TV, és d'uns 130.000 euros aproximadament. La celebració ha anat precedida de la Ruta del Camarlenc per recollir les cartes dels infants de la ciutat, que es va iniciar el dia 30 i que conclou demà. Avui, entre altres parades, ha visitat el Cucalòcum, on també hi són exposades les carrosses que divendres participaran en la Cavalcada.

A més, per cinquè any consecutiu, es du a terme l’activitat Fem un clic pels Reis!, que recull, del 26 de desembre al 4 de gener a l’espai d’exposició de les Carrosses al Cucalòcum, un seguit de fotografies de nens i nenes saludant i fent un petó als reis, i que seran projectades en un seguit de pantalles que durà incorporat un dels vehicles participants en la Cavalcada, concretament el Bus Turístic de Lleida.


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...