Notícies més llegides




Opinió


Àngel Canosa

Àngel Canosa : “A Blanes, hem canviat d'alcalde, com si això fos el remei d'alguna cosa”

Opinió  -  02/01/2018  -  21:16

Qualsevol mena de valoració o encara d'apunt del qual ha estat l'any 2017 no la sé concebre si no faig una primera menció a l'Oriol, a en Quim i als Jordis


Àngel Canosa

Àngel Canosa



El 2017 ha estat l'any que molts catalans, per les seves idees, expressades de manera pacífica per tal de donar resposta a allò que democràticament havien defensat han estat perseguits, agredits, menyspreats, represaliats i empresonats. Hem d'acabar l'any amb quatre catalans a la presó com a presos polítics, d'altres investigats a diverses causes penals amb el mateix origen i un parlament a l'espera de constituir-se arran de les eleccions autonòmiques il·legítimes convocades pel govern de M. Rajoy.

A Blanes, hem canviat d'alcalde, com si això fos el remei d'alguna cosa. Com totes, aquesta és una història que dependrà de qui te l'expliqui tindrà un color o un altre, del groc al taronja, passant per blaus o vermells. L'inici, el final, tot serà diferent si aquell que t'ho explica li posa o li treu l'accent.

Quan, l'abril del 2016, vam signar un pacte de govern amb l'equip de govern d'aleshores, ja vam dir ben clarament que això no tenia cap altre fonament que la feina constant i honesta, vam voler extreure del Pacte tota consideració aliena a la població blanenca i fins i tot vam entendre i respectar que l'aleshores alcalde descarregués part de la seva responsabilitat en una ponència externa al pacte de govern.
La voluntat era la de mantenir aquest pacte fins a final de mandat, malauradament no ha pogut ser. Les desavinences amb els nostres socis van ser públiques, tant que moltes vegades havien arribat a mitjans de comunicació i molt sovint a les converses dels blanencs. Projectes de municipalitzacions de serveis, licitacions, empreses mixtes, fundacions, planejament urbanístic, ens havien posicionat moltes vegades en llocs oposats.

En saber que la voluntat de la resta de l'equip de govern era que els darrers pressupostos que es volien treballar conjuntament eren els de l'any 2018, i que per al 2019 es prorrogarien els mateixos del 2018 vam entendre que també la nostra manera d'entendre el que estàvem fent havia esdevingut diferent. Aquest va ser l'últim apunt, amb tot i això ens hi vam marcar que no era voluntat de la secció local d'ERC entorpir ni barrejar el projecte comú que ha de ser Blanes, amb el procés que Catalunya està vivint i que durant els mesos de setembre i octubre tots vam viure en primera persona.

Va ser quan el referèndum convocat pel Parlament de Catalunya i realitzat l'1 d'octubre ja havia passat que la nostra assemblea va prendre per unanimitat la decisió de donar per trencat el Pacte de Govern. L'actitud que el nostre alcalde havia pres durant aquelles darreres setmanes, plena de contradiccions i de pressions a les quals se'l venia sotmetent no ens deixava gaire més camí. Més tard, ell mateix va ser víctima de les seves contradiccions segons ha explicat públicament. Amb tot i això, des d'ERC, sempre hem dit que la nostra decisió no era pressa només en clau de procés independentista, ni per aquelles setmanes o aquelles decisions. Hem fet públiques les raons que ens van portar a prendre aquella difícil decisió, les pot llegir tothom als nostres perfils i xarxes socials. Deixar projectes en marxa o saber del cert que alguns projectes concrets ningú els encetarà ha estat dur. La nostra decisió va ser coincident amb el temps amb la que va prendre CiU, i així, en veure que l'equip de govern restava en mans dels 4 regidors del PSC, vam constatar la feblesa de l'únic grup municipal que sostenia el govern.

Ells mateixos van empènyer el seu candidat, aleshores alcalde, a deixar el seu càrrec i deixar de ser regidor. Els únics que han demanat i han aconseguit tallar el cap a l'alcalde ha estat el mateix PSC, qui no va entendre que critiqués el comportament del PSC quan va fer possible l'aplicació del 155 com una llosa sobre les institucions de Catalunya o que demanés una clara condemna dels atacs als catalans l'1 d'Octubre, o que volgués continuar com a alcalde essent regidor no adscrit va ser el mateix PSC-PSOE. Així, en una decisió sota pressions ens vam trobar que no teníem alcalde i que la crisi de govern a Blanes esdevenia una realitat.

Permeteu-me, unes paraules per a en Miquel. Gràcies per marxar, has demostrat la mena de persona que ets i la importància que certs valors humans tenen en la teva vida.

I aleshores, vam cometre els mateixos errors que el 2015, uns per voler imposar, els altres per amagar un no fins a l'última hora, els uns per no valorar criteris i els altres per posar-ne massa. Ens hi vam esforçar per fer possible un pacte pensant en el bé comú del poble, i encara avui escoltem comentaris de reconeixement en aquest sentit que també volem agrair, però no va ser possible. Un altre cop la feblesa que no es va poder trencar va ser la de la llista més votada, i així, vam tenir alcalde nou, de retruc.

D'allò que vindrà, de moment només hem vist un capítol, un ple i mig com aquell que diu. Propostes de govern que són retirades després del debat, en veure que no seran aprovades, altres que són votades i finalment, d'altres que ja ho són, com ara el calendari de pressupostos que imaginem que seran els últims, estan mancades de molt.

El que volem que vingui dependrà de nosaltres, que realment hi parlem i ens puguem trobar per treballar pel poble de Blanes. Tenim objectius i fites que poden marcar el futur del nostre poble, què passarà amb el delta de la Tordera, els abocaments incontrolats que s'hi fan, amb el model turístic del poble, amb la dissolució del Consorci Costa Brava o amb la Corporació Sanitària, que es farà a l'espai dels pavellons antics, algú es preocuparà de fer realitat la piscina municipal, amb el tema de la mobilitat o tot quedarà en mans de Saba i Pujol. Són molts més els interrogants, no només aquests. Les respostes les podem donar plegats o les podem deixar a ells, cadascú amb els seus fantasmes.

Pel que fa a ERC ens encoratgem a treballar plegats, afermats els uns amb els altres, sense oblidar que el nostre futur implica pensar primer en el futur de Blanes.
Gràcies a tots. Molt especialment a tots els qui, recordant l'Oriol, en Quim i els Jordis, transiten en pau pels carrers de Catalunya, molts dels quals cada divendres omplen la porta de l'ajuntament de Blanes. Oriol, Quim, Jordis, la nostra lluita és i serà sempre la vostra.


Autor: Àngel Canosa - ERC Blanes


#erc #blanes


#blanes #erc #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...