Notícies més llegides




+ Notícies


Torroella de Montgrí

Sergi Roberto rep el seu caganer

+ Notícies  -  29/12/2017  -  14:37

L'empresa Caganer.com disposa d'un ampli ventall de figures dedicades al FC Barcelona, al món del futbol i a l'esport en general


Sergi Roberto, mostrant en seu caganer

Sergi Roberto, mostrant en seu caganer



El jugador del FC Barcelona, Sergi Roberto, ja ha rebut el seu caganer, que és una novetat d’aquest any. Es tracta d’una figura elaborada artesanalment per Caganer.com, una empresa situada a Torroella de Montgrí, propietat de la família Alós-Pla, que aquest any ha celebrat el seu 25è aniversari. Sergi Roberto assegura que està molt satisfet de formar part de la llista de jugadors del Barça (Messi, Suárez, Piqué) que tenen caganer”. “Entenc que és un homenatge i ho agraeixo molt”, assegura Sergi Roberto.

La figura de Sergi Roberto s’afegeix a la llista de jugadors blaugranes que ja disposen de caganer propi: Messi, Iniesta, Piqué, Suárez i Arda Turan i el caganer aficionat al FC Barcelona. Del Real Madrid també s’han creat les figuretes de Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Gareth Bale i Iker Casillas, ara porter del Porto i de Jose Mourinho, en aquests moments entrenador del Manchester United. Relacionats amb el món del futbol també tenen caganers Pep Guardiola, Neymar Jr, Xavi Hernández, Bojan....

El món del motociclisme està representat pels pilots Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Marc Márquez i Valentino Rossi; i el de la Fòrmula 1 per Fernando Alonso, Lewis Hamilton i Sebastian Vettel. Altres esportistes de nivell internacional com Pau Gasol, Rafa Nadal, Tiger Woods i Roger Federer també compten amb la seva figureta de caganer. Així mateix, a Caganer.com tenen representació altres tipus d’esports amb el karateca, el jugador de beisbol, el jugador d’hoquei sobre gel o el de futbol americà. Els runners també formen part de la família dels caganers amb les versions masculina i femenina del corredor, així com figures del jugador d’handbol, de l’escalador, del caçador i del boxejador.

25 anys de souvenir català

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l’empresa del Baix Empordà com a figures artesanes “elaborades de forma manual, individual o en petites sèries”.

En la tradició dels pessebres catalans, el caganer és una figura entranyable, ineludible i respectada. Ja al segle XVIII, no hi havia pessebre sense caganer perquè es creia que posar-l’hi portava sort, salut i tranquil·litat, i adobava la terra del pessebre per l’any següent.  L’empresa Caganer.com, de la família Alós-Pla, es manté fidel a aquesta tradició, i des de 1992 elabora artesanalment diversos caganers populars. Durant els darrers 25 anys, cada temporada ha creat noves figures que homenatgen personatges famosos, reals i de ficció. Les seves representacions de fang no pretenen ser una burla, sinó un tribut.

Ja des dels inicis Caganer.com va fixar-se l’objectiu de donar a conèixer la cultura catalana arreu del món, i ho aconsegueixen any rere any a través de la creació de figures de personatges coneguts a diferents països, especialment polítics i futbolistes. Així és com Caganer.com travessa fronteres i porta la cultura i tradició catalanes a les llars d’arreu del món i durant tot l’any.

Caganer.com experimenta una creixent internacionalització any rere any. Des de la seva web distribueix caganers a tot el món i va ser de les primeres empreses catalanes a crear una botiga online: ja l’any 2.000 es van convertir en pioners del comerç en línia. Actualment, i després de 25 anys elaborant representacions de fang, el catàleg de Caganer.com compta a dia d’avui amb prop de 450 peces. Aquesta àmplia col·lecció es pot veure a la sala d’exposicions permanent situada a la seu de l’empresa, al número 11 del carrer Francesc Macià, de Torroella. L’escultor de Caganer.com, Marc Alós, afirma que aquesta llarga trajectòria d’un quart de segle va tenir inicis “complicats”, però que actualment “el caganer s’ha globalitzat i se n’està fent una gran difusió a nivell mundial”.


Autor: Redacció


#caganers


#caganers #nadal





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...