Notícies més llegides




Esports


Palamós

La regata internacional Christmas Race celebra enguany la seva 42a edició

Esports  -  18/12/2017  -  22:08

Diverses tripulacions olímpiques a Río 2016 prendran part a la Christmas Race




La 42ena edició de la Christmas Race, regata internacional de classes olímpiques i juvenils de la World Sailing, que se celebrarà del 17 al 22 de desembre en aigües de la badia de Palamós, ja està a punt per a rebre als prop de 595 regatistes, 335 vaixells arribats de 27 països i distribuïts en 12 classes: Laser Radial Masculí i Femení, Laser Standard, Europe, Finn, 420 Masculí i Femení, 470 Masculí i Femení, 29er, 49er i FX.

Es tracta d'una de les regates més importants del continent europeu, puntuable pels rànquings mundial i europeu de vela olímpica, està considerada per la World Sailing –Federació Internacional de Vela- com la primera regata de l'any 2018.

La Christmas Race està inclosa dins del calendari mundial i en el de regates internacionals i d’alt nivell de la Real Federación Española de Vela. És per això que les diferents tripulacions espanyoles la tenen com a una de les regates de referència. La regata gironina serà selectiva per a les classes Laser Standard, Finn, 470 Masculí i Femení, 49er i FX. La regata catalana ha estat escollida perquè sigui Campionat d’Espanya per a les classes 49er i FX i Copa d’Espanya per als 470 Masculí i Femení.

Diverses tripulacions olímpiques a Río 2016 prendran part a la Christmas Race. A la classe 470 Femení ho farà la tripulació de Bàrbara Cornudella i Sara López, que competirà per primera vegada després dels JJ.OO. A categoria masculina hi serà Jordi Xammar i com a tripulant Nico Rodríguez, que ha substituït a Joan Herp. També hi haurà dues regatistes olímpiques a Río ho faran en Laser Radial, la britànica Alinson Young –campiona del món el 2016- i la bielorussa Tatiana Drozdovskaya.

La catalana Sílvia Mas, dues vegades campiona del món juvenil de 470 Femení, en aquesta ocasió formarà equip amb la canària Patricia Cantero. En la mateixa classe destaca la participació de les campiones olímpiques a Londres 2012 a la classe Elliot, Sofia Toro y Ángela Pumariega.

El croata Milan Vujasinovic, bronze al campionat d’Europa de 2016, buscarà guanyar la Christmas Race a la classe Finn després d’haver estat segon en les dues darreres edicions. A la classe Finn hi participaran Grand Master com el campió mundial el 1977 Joaquín Blanco o Gerardo Seeliger, entre d’altres.

Defensen el títol de campions de la Christmas Race tres tripulacions: a la classe 470 Masculí Jordi Xammar/Nico Rodríguez, les franceses Casandre Blandin/Retornaz Aloïse i en 29er el català Albert Gelpí que en aquesta ocasió formarà parella amb Carl-Christian Barth.

La Christmas Race comptarà amb dues seus, la situada a les instal•lacions del Club Nàutic Costa Brava on hi haurà les classes Finn, Europe i 470; i l'altre a la Platja Gran on s'instal·laran Laser Radial, Laser Standard, 29er, FX i 49er.

Diumenge dia 17 serà jornada d'inscripcions i entrenaments oficials, del dilluns dia 18 fins al dijous dia 21 es disputaran les proves classificatòries i els deu primers de cada classe competiran pel podi el divendres dia 22 a la Medal Race.


Autor: Redacción


#christmasrace


#christmasrace #palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...