Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

El pressupost de l'Ajuntament de Banyoles pel 2018 és de prop de 20 milions

Pla de l'Estany  -  12/12/2017  -  19:16

Per sisè any consecutiu, el consistori tanca l'any amb un estalvi net que ascendeix a més de 483.000 euros que es destinaran, sobretot, a inversió


Aj.B

Aj.B



L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat, aquesta tarda en ple extraordinari, el pressupost per a l'exercici 2018 que serà de 19,98 milions d'euros, el que representa un increment del 3,56% respecte a l'exercici anterior. Si s'hi sumen el Consorci de l'Estany i el Consorci Esportiu de l'Estany el pressupost és de 20.284.000 euros.

2,4 milions d'inversions

El volum d'inversions programat per l'any 2018 és de 2.407.630 euros, per fer inversions directament o a través de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, el Consorci de l'Estany i el Club Natació Banyoles. Tot plegat representa un manteniment respecte l'any 2017. Aquesta partida es destinarà a la realització dels següents projectes, entre altres:

· Projecte de la mota i els desmais (85.000 euros)

· Millora de la xarxa de camins (6.447 euros)

· Projecte de vies verdes (161.750 euros)

· Segona meitat de la sortida flotant del Club Natació Banyoles (31.433 euros)

· Arranjaments de carrers com el Sant Esteve, Pou i Carmelites Velles (200.000 euros)

· Arranjament del carrer de les Rotes (400.000)

· Reposició i millora de la via pública (255.000 euros)

· Projecte de la nova biblioteca (150.000 euros)

· Pla de voreres que és una sol·licitud majoritària als consells de barri (100.000 euros)

· Projecte d'estalvi energètic (50.000 euros),

· Millora del camí de Mas Usall (50.000 euros)

· Creació i arranjament de carrils bici (40.000 euros),

Dels 2,12 milions d'euros d'inversió (sense les inversions en transferències de capital a través de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, el Consorci de l'Estany i el Club Natació Banyoles), 394.600 euros provenen de transferències de capital, 1.396.803 euros, d'una operació de crèdit i 331.597 euros, de fons propis.

Estalvi net, per sisè any consecutiu

Aquest és el sisè exercici consecutiu en què l'Ajuntament de Banyoles aconsegueix un estalvi net que, enguany, ascendeix a 483.030 euros. D'aquests, la gran majoria, 363.030 euros, es destinaran a finançar projectes d'inversió. És per això que, aquest any, un 15% de les inversions serà finançada amb fons propis.

Els 120.000 euros restants anirà al fons de contingència, que manté el mateix import que l'any passat, per cobrir despeses imprevistes i qualsevol tipus de retard de cobrament d'ingressos.

Durant el ple, el regidor d'Hisenda, Pau Comas, ha explicat que es tracta d'un "pressupost sòlid i solvent, de caràcter continuista (seguim realitzant les inversions programades al nostre programa electoral) i que garanteix la presentació dels serveis públics municipals amb estàndards d'alta qualitat seguint amb la tònica habitual d'aquest govern de no augmentar la pressió fiscal als nostres conciutadans i conciutadanes gràcies a una situació econòmica de partida molt sanejada".

17,9 milions d'ingressos

Els ingressos corrents de caràcter ordinari ascendeixen a un total de 17.940.400,00 euros que representen un 2.26% respecte a l'exercici anterior. Aquest augment dels ingressos es deu, principalment, a tres motius: a un augment en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), derivat de la regularització feta per la Direcció General del Cadastre; a un augment sobre l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), l'únic impost que es va veure incrementat en l'aprovació de les ordenances fiscals i que incrementa la seva previsió d'ingrés d'acord amb el canvi de tipus de l'1,5 al 3%; i, finalment, a una major previsió de l'ingrés per la Participació en els Tributs de l'Estat. Aquesta és la principal transferència corrent de l'ajuntament.

17,5 milions de despeses

Pel que fa a les despeses de caràcter corrent i les amortitzacions financeres, sumen 17.577.370 euros, el que suposa un increment del 3,77% respecte a l'exercici de 2017.

Aquest augment ve provocat pel creixement en les despeses de personal que seran 5,23% superiors a les de l'exercici 2017. Això s'explica per l'increment de l'1'5% en les retribucions del personal que l'Ajuntament ha d'aplicar, segons la previsió de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'exercici 2018, i també per la nova valoració i de la relació dels llocs de treball que ha aprovat el consistori d'aquest any.

Una altra causa de l'augment de les despeses ha estat l'increment dels diners destinats anualment (un 6,12% més) al Consorci de l'Estany, el Consorci Esportiu de l'Estany de Banyoles i Consell Comarcal del Pla de l'Estany, aquest últim, pels serveis de recollida i gestió de residus, d'assistència social (programes socioeducatius, pla d'immigració o el centre obert) que presta al consistori.

Pel que fa a les ajudes destinades a les entitats de Banyoles, no només es mantenen sinó que el seu import s'incrementa perquè, tal i com ha recordat, el regidor Pau Comas, "continuïn sent l'actiu i el motor de la ciutat". Durant el ple, el regidor ha agraït la seva tasca diària per fer de Banyoles una ciutat activa que dona especial rellevància a les polítiques socials.

Baixa ràtio d'endeutament i seguretat per a proveïdors

Pel que fa a l'endeutament, es preveu que el ràtio del deute viu es situarà al voltant del 47% per a l'any 2018 i es preveu un endeutament a llarg termini de 1.650.0000?€. Per tant, aquest límit d'endeutament es torna a trobar per enèsim cop molt per sota del límit fixat del 75%.

D'altra banda, Ajuntament compleix amb escreix el que marca la llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera en el sentit que l'ajuntament no té problemes de tresoreria per pagar als seus proveïdors, dins els 30 dies que exigeix la llei. En aquest cas, el consistori banyolí paga en 17 dies i fa que els proveïdors tinguin una enorme seguretat a l'hora de treballar amb l'Ajuntament.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...