Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona presenta el pla d'obres municipal

Actualitat Girona  -  11/12/2017  -  14:48

Es preveuen una setantena de projectes als diferents barris de la ciutat finançats amb el pressupost d'inversions per al 2018 i amb una modificació del crèdit del 2017 que es porta avui al Ple


Presentació Pla d'Obres

Presentació Pla d'Obres



L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas, i el regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament, Joan Alcalà, han presentat aquest matí el Pla d'obres municipal previst per a curt i mitjà termini. Es tracta d'una proposta que inclou una setantena de projectes, principalment urbanístics, repartits pels diferents barris de la ciutat i que es finançaran amb el pressupost d'inversions per al 2018, que es preveu que s'aprovi al Ple extraordinari de la setmana que ve, i amb una modificació del crèdit del 2017, que es preveu que s'aprovi al Ple municipal d'aquest vespre.

"El que avui presentem és un projecte molt ambiciós, planificat estratègicament, on es veu el projecte de ciutat que volem i on cada barri és representat i cada veí tindrà beneficis clars, reals i concrets en el dia a dia", ha destacat l'alcaldessa, que ha afirmat que es portaran a terme dos tipus d'obres. "Per un costat, hi ha obres de ciutat, equipaments i millores en innovació i cultura, com poden ser les obres al Modern, a Casa Pastors, al Cassià Costal o a l'antic edifici de la UNED. Per altre, hi ha obres destinades a fer una ciutat més amable, accessible i sostenible, com poden ser les actuacions a les voreres de la travessera de Santa Eugènia, les obres al carrer del Cardenal Margarit i de la Rutlla o el cobriment de pistes", ha afirmat.

Del total de projectes previstos, n'hi ha tres que ja s'està executant o es començaran a executar en les properes setmanes. Es tracta de la reforma de la Central del Molí –que ja ha començat-; la construcció d'una nova marquesina al parc Central per connectar l'edifici satèl·lit de les estacions d'autobusos i del tren d'alta velocitat amb l'estació de tren convencional –es preveu que les obres comencin al gener i tinguin un termini d'execució de sis mesos-, i la construcció i recuperació de l'històric pont del Dimoni que connectava els barris de Santa Eugènia i Sant Narcís per sobre del riu Güell –també es preveu que les obres comencin al gener, amb un pressupost d'uns 500.000 euros i un termini d'execució d'entre nou i deu mesos.

A més, en els primers mesos del 2018 es preveu la redacció de 43 nous projectes, 37 dels quals començaran a executar-se el mateix any. La resta s'aniran executant a mesura que comptin amb dotació pressupostària. A banda d'aquests, hi ha una vintena de projectes més previstos en el pressupost d'inversions per a l'any vinent que no requeriran redacció prèvia en els propers mesos. En total, doncs, durant l'any 2018 s'executaran una seixantena de projectes.

En el pressupost municipal d'inversions per al 2018 s'inclou l'execució de diversos d'aquests projectes, com ara la reforma del Cinema Modern i de la Casa Pastors, la remodelació del carrer del Riu Freser, la reforma del carrer de la Muntanya, la urbanització de la cruïlla del carrer d'Aragó amb el camí Vell de Fornells, la reforma de la biblioteca de la Casa de Cultura, la remodelació dels equipaments municipals de la plaça de l'Assumpció, l'ampliació de les voreres a la travessera de Santa Eugènia, la creació de voreres a la zona del polígon de l'Avellaneda, la rehabilitació de l'antic edifici de la UNED i la construcció del pavelló de l'Escola Cassià Costal, entre altres.

El pressupost global d'inversions previst per al 2018 és de 6.817.980 euros, al qual s'han de sumar 1.250.000 euros procedents de superàvit del 2016. En total, l'Ajuntament de Girona destinarà uns 8.000.000 euros a obres en els propers mesos. A banda, cal comptar que es destinaran 1.200.000 euros més en els projectes escollits per la ciutadania a través dels pressupostos participats dels barris.

"Un dels punts del Ple d'avui és la modificació de crèdit municipal. Això és possible gràcies a la bona gestió feta en els últims anys que ens han permès tenir un superàvit d'1.250.000 euros el 2016. Aquest import el podíem destinar a reduir deute o a fer més inversió, i com que l'Ajuntament de Girona està sanejat i compleix amb les ràtios d'estabilitat pressupostària hem pogut destinar-ho a invertir en el municipi", ha explicat la regidora M. Àngels Planas.

Amb la modificació de crèdit que avui es porta a Ple municipal es podrà iniciar l'execució també durant el 2018 de les obres de la cruïlla del Riu Cardener amb el carrer de Reggio Emilia (pressupost estimat de 300.000 euros), les del carrer del Cardenal Margarit (pressupost estimat de 250.000 euros), les dels vestidors de la seu de la Policia Municipal (pressupost estimat de 160.000 euros), i les del badalot de la plaça de Josep Pallach (pressupost estimat de 55.000 euros). La resta del crèdit (uns 480.000 euros) es destinarà a la redacció de diversos projectes urbanístics.

El regidor Joan Alcalà ha explicat en què consistiran aquestes actuacions: "al carrer del Cardenal Margarit, es remodelarà la via i es crearà una plataforma única; a la seu de la Policia Municipal s'arreglaran els vestidors i es millorarà l'accessibilitat de l'edifici; a la cruïlla del carrer del Riu Cardener es farà una actuació important amb la qual es millorarà en seguretat, ja que es transformarà la rotonda, punt de molts accidents, en una cruïlla semaforitzada, i al badalot de la plaça de Josep Pallach es farà una actuació d'impermeabilització per evitar filtracions a l'aparcament".


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...