Notícies més llegides




Tarragona


Tarragona

El pressupost de la Diputació de Tarragona per a l’any 2018 referma el compromís amb el món local, l’àmbit social i la reactivació econòmica

Tarragona  -  24/11/2017  -  21:33

Els comptes, que es ratificaran en el Plenari d’aquest divendres, 24 de novembre, ascendeixen a 147.418.600 €, una xifra un 2,18% superior a la de l’exercici anterior


Diputació de Tarragona

Diputació de Tarragona



Un any més, la Diputació de Tarragona aprovarà uns pressupostos anuals pensats en clau social i encaminats a la reactivació econòmica dels municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, en especial els més petits. Els comptes per a 2018, que es ratificaran en el Plenari d’aquest divendres, 24 de novembre, ascendeixen a 147.418.600 €, una xifra un 2,18% superior a la de l’exercici anterior. El conjunt de la inversió prevista dona continuïtat al model de gestió econòmica de la institució, basat en l’eficiència en la gestió, la reducció de l'endeutament i dels costos interns de la institució, i en l'optimització i millora dels serveis que es presten al món local i a la ciutadania. Així ho ha destacat el president de la Diputació, Josep Poblet, durant la presentació dels pressupostos, acompanyat dels vicepresidents de la institució Josep M. Cruset i Josep Masdeu.

El suport als municipis l’encapçala la inversió directa als municipis a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) i del programa de suport a l’administració electrònica (PEXI), amb una inversió conjunta de 80M€ per al període 2017-2020, dels quals 25M€ s’aportaran l’any 2018Als diferents projectes del PAM s’afegeixen altres accions específiques igualment orientades als ens locals (ajuntaments i consells comarcals), per tal de garantir serveis de qualitat a la ciutadania. En destaquen els ajuts als consells comarcals, amb un total de 4.876.837 €, la partida de 5.000.000 € per als centres de titularitat municipal del primer cicle d’educació infantil, o l’aportació de 540.000 € per a transport escolar no obligatori. Continuant en l’àmbit social, cal ressaltar els ajuts a entitats assistencials (200.000 € entre Càritas i el Banc d’Aliments) i a projectes de solidaritat internacional (130.000 € per a suport a refugiats de guerra i a cooperació al desenvolupament).

En l'àmbit del medi ambient, a banda de les inversions habituals en matèria de control de l’aigua de consum humà, protecció de zones de bany, control de mosquits i mosca negra, prevenció de plagues o lluita contra els incendis, l’àmbit municipal inclou altres projectes destacats: la Xarxa de calor de proximitat (biomassa), amb una inversió de 929.000 €, i la primera fase de recuperació i millora del Castell d’Escornalbou, amb 230.000 €, per tal de convertir-lo en un focus cultural i turístic que actuï com a revulsiu econòmic a la seva àrea d’influència i més enllà. Tots dos projectes compten, a més, amb el suport de fons europeus Feder. 

Sense deixar encara àmbit del turisme, cal esmentar per la seva rellevància i singularitat el projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) TurisTIC en Família, que la Diputació posarà en marxa al costat de diversos agents del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Aquesta iniciativa, amb un pressupost quadriennal de 5.000.000 € i que també compta amb suport econòmic europeu, té com a objectiu augmentar la innovació i la competitivitat en matèria de turisme familiar. Per aquest 2018, la Diputació hi invertirà 548.000 €. 

En l’apartat d’ocupació, es potencien accions específiques de suport al desenvolupament econòmic i professional, dirigides a diferents col·lectius d’emprenedors, així com a associacions d’interès econòmic i laboral, amb un total de 330.200 €. D’altra banda, es continuarà impulsant l’ocupabilitat amb programes de formació professional, directament o a través dels consells comarcals, amb 1.292.787 €. Al mateix temps, es mantindran els diferents plans d’ocupació. Així mateix, i per facilitar l’organització de diferents projectes de formació, es crearà un Centre Integral de Formació, amb una inversió de 400.000 €.

Pel que fa a la cultura, es continuarà donant suport a les activitats dels municipis a través de l’e-catàleg (1.200.000 €), a entitats culturals (800.000 €), a inversions en equipaments d’aquest àmbit (700.000 €) o als consells esportius (344.000 €), entre d’altres. Una aportació singular dins d’aquest àmbit serà el suport a les colles castelleres de la demarcació, amb una aportació de 500.000 € en conjunt  que es concretarà en una actuació castellera conjunta en el marc dels Jocs Mediterranis.

D’altra banda, el pressupost de 2018 continuarà invertint en millores i serveis als centres d’ensenyament: educació especial, escoles d’art i disseny i escoles de música i conservatoris que gestiona la institució, així com al Museu d’Art Modern, amb aportacions que sumen 17.075.705 €. En aquest sentit, destaca l'inici del projecte d'ampliació de l'escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, el projecte del qual es desenvoluparà al llarg de 2018.

En matèria de carreteres, la inversió per a l’any vinent serà de 5.670.344 € per a obra nova a la xarxa de carreteres de titularitat de la Diputació, als quals se sumaran 2.200.000 € més per a millores a les carreteres existents i 1.000.000 € per a tasques de neteja de cunetes i actuacions a zones de protecció. Finalment, es destinaran 990.735 € en senyalització i millores puntuals de seguretat i drenatge.

Els pressupostos 2018, una vegada més col·laboren amb la Universitat Rovira i Virgili en el desplegament de la Regió del Coneixement, a més de diversos projectes de divulgació científica, per tal d'assolir l'objectiu de ser la primera regió de Catalunya amb model propi en innovació i competitivitat i un dels territoris europeus capdavanters en aquest àmbit. En aquest sentit, la inversió per a aquest proper exercici serà de 545.000 €.

Els objectius dels pressupostos per a l’exercici 2018 s’alineen amb les directrius definides al pla estratègic de l’actual mandat corporatiu 2015/2019, en base a criteris d’excel·lència en el model de gestió, millora contínua i transparència.


Autor: Redacció


#tarragona


#tarragona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...