Notícies més llegides




Alt Empordà


Roses

L'enderroc i condicionament de la depuradora de marisc de Roses finalitzarà al gener

Alt Empordà  -  24/11/2017  -  16:39

Es contempla també la possibilitat que el projecte inclogui la construcció d'un muret que actuï com a banc d'estada i repòs i l'arranjament de la rampa d'accés, treballs que es podrien incorporar el proper exercici


Enderroc depuradora

Enderroc depuradora



Els treballs d'enderroc de l'antic edifici i instal·lacions de la depuradora de marisc de Roses, situada a la carretera del Far, arriben al seu punt final i fins al pròxim mes de gener es completaran amb l'enretirada de materials i condicionament de les dues plataformes resultants com un espai diàfan apte per a l'ús públic.

L'enderroc pròpiament dit dels edificis de l'antiga depuradora ja es troba pràcticament finalitzat. En el moment actual s'estan realitzant els treballs finals d'acabats i neteja de la parcel·la i l'entorn, consistent en l'enretirada de materials, la trituració i compactació de runa i el formigonat de tota la plataforma resultant. Aquest condicionament, juntament amb la plataforma que transcorre fins a la platja dels Palangrers, oferiran un nou espai d'ús públic de 3.500 m2 de superfície.

Un dels elements que resta pendent d'enderroc és l'estació transformadora elèctrica existent, el qual es farà possible quan aquesta instal·lació sigui traslladada per la companyia a una altra ubicació, per continuar donant el servei de subministrament elèctric que es presta actualment a la urbanització Els Balins.

El Servei Provincial de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha estat l'encarregat de l'execució de les obres, atenent les reiterades peticions de l'Ajuntament sobre la necessitat d'enderroc de les instal·lacions, que es trobaven en estat ruïnós a conseqüència de l'aturada de l'activitat de la depuradora des de fa anys.

Les tasques s'han realitzat gradualment, amb una primera fase consistent en la demolició dels edificis de planta baixa (magatzems, zona de comandament i zona de depuració i manipulació). A continuació, s'ha actuat a l'edifici principal de dues plantes per enretirar tot el material d'amiant i plaques d'uralita, treballs que han requerit un procediment especial, en tractar-se de material contaminant.

Cal destacar la incorporació al projecte de la partida destinada a la fase de condicionament i neteja del solar resultant, que ara s'inicia, de manera que aquest quedi perfectament net i transitable, com un espai diàfan a primeríssima línia de mar. Es contempla també la possibilitat que el projecte inclogui la construcció d'un muret que actuï com a banc d'estada i repòs i l'arranjament de la rampa d'accés, treballs que es podrien incorporar el proper exercici.


Autor: Redacció


#roses


#roses





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...