Notícies més llegides




Opinió


Jesús Domingo Martínez

Demanen que no es faci boicot als productes catalans

Opinió  -  14/11/2017  -  16:50

Agricultors espanyols demanen que no es faci boicot als productes catalans, especialment als agroalimentaris


Jesús Domingo Martínez

Jesús Domingo Martínez



Des de poc abans de l'1-O, ja començaven a circular per les xarxes socials i whatsapps imatges de marques catalanes acompanyades de missatges que cridaven al boicot, a no comprar més productes catalans.

Aquest fet va fer que algunes empreses agroalimentàries catalanes es plantegessin el canvi de seu a fora de Catalunya, moltes ho han fet, per evitar que tot el relacionat amb el conflicte polític generat en els últims dies, els repercutís en vendes.

Sembla, però, que poc poden fer les marques catalanes per evitar-ho. El passat 8 de novembre es revelaven les dades d'un estudi elaborat per Reputation Institute sobre aquest tema, en el qual es concloïa, entre altres coses, que un 23% d'espanyols afirma sostenir aquest boicot i haver deixat de comprar productes catalans.

Això no deixa de preocupar i, com no podia ser d'altra manera, també a les organitzacions agràries, no oblidem que els agricultors són la primera baula de tota la cadena agroalimentària.

Demanen sentit comú i "apartar-se de proclames radicals que no condueixen a res de bo"

Així, l'Aliança UPA-COAG Castella i Lleó ha emès un comunicat on vol fer una crida perquè, sobretot, en aquestes dates molt properes al Nadal on el consum de certs productes alimentaris s'incrementa, no es faci boicot als productes catalans.

L'organització demana sentit comú i "apartar-se de proclames radicals que no condueixen a res de bo" i remarca que "boicotejar-les a ells és boicotejar a nosaltres mateixos".

En aquest sentit, insisteix que el suposat dany que es pretén fer als productes catalans pot castigar seriosament als proveïdors d'algunes marques emblemàtiques que procedeixen de la resta d'Espanya. I els interessos de Castella i Lleó, amb un sector agroalimentari tan fort, es poden veure molt afectats perquè la caiguda en vendes de les firmes catalanes provocaria, al seu torn, el descens en les comandes de matèries primeres d'aquí, diuen.

L'Aliança esmentada recorda que Catalunya és un dels principals mercats de destinació dels productes de Castella i Lleó, tant de porcí, com de carn de boví i cereal, entre altres.

Així mateix, recorda que Catalunya exporta anualment a Castella i Lleó béns valorats en uns dos mil milions d'euros, i aquesta Comunitat ven a Catalunya per valor de mil tres-cents milions d'euros.

La major potència exportadora que té Castella i Lleó pel que fa a aquesta regió és el sector agroalimentari, de manera que deixar de comprar un producte alimentari elaborat amb marca catalana, podria estar perjudicant greument el seu origen, és a dir, a les explotacions agrícoles o a les granges ramaderes de Castella i Lleó.


Autor: Jesús Domingo Martínez/GN


#catalunya


#catalunya #productescatalans





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...