Notícies més llegides



Lleida


Lleida

Més de 33.200 famílies han estat usuàries durant el 2016 d’accions vinculades al Pla Local d’Infància

Lleida  -  13/11/2017  -  22:19

Aquest consell fomenta la participació directa dels infants i els adolescents i assessora sobre programes i actuacions vinculades a aquest segment de població


 El Consell Assessor Municipal de la Infància i l’Adolescència

El Consell Assessor Municipal de la Infància i l’Adolescència



La nova Defensora dels Infantis i Adolescents de Lleida, Maria Jesús Cabau, ha presidit el Consell Assessor Municipal de la Infància i l’Adolescència, que s’ha celebrat aquest dilluns a la Sala Paulo Freire dels Serveis d’Educació de la Paeria. La tinent d’alcalde Montse Parra ha apuntat que, entre altre qüestions, s’han presentat els actes i les activitats de la “Setmana dels Drets dels Infants i Dia Intencional de la Ciutat Educadora” i s’han exposat propostes de treball que es desenvoluparan aquest curs.

El Pla Local de la Infància de la ciutat ha estat un altre dels de l’ordre del dia. L’avaluació del Pla de l’any 2016 indica que s’han fet més de 5.000 accions vinculades amb aquest col·lectiu, en qualsevol dels sis eixos en què s’estructura el pla, sobretot pel que fa a la promoció i l’atenció i protecció de la infància (hi ha 6 eixos: de Participació, de Promoció de la infància, de Promoció i suport a les famílies amb infants, d’Atenció i Protecció a la infància en risc, d’Espais Públics i Mobilitat Segura i de Coordinació, Seguiment i Avaluació). 33.228 famílies han estat usuàries de les accions o projectes vinculats al Pla i s’han registrat 4.389.516 usos. De l’informe de l’avaluació del pla es desprèn que el nivell d’assoliment dels objectius plantejats supera el 90 per cent –concretament, és del 91,6%-.

El Consell Assessor Municipal de la Infància i l’Adolescència és un òrgan permanent de participació ciutadana en relació amb aquells àmbits d’activitats públiques municipals que afectin o es refereixin a aquest segment de població. El Consell esta constituït per: la Defensora dels Drets dels Infants, experts independents, representants de les administracions de la ciutat, diferents federacions i col·legis professionals, representants de grups polítics i nois/es del Plenari dels Infants, entre altres.

Els objectius principals del Consell són:

-Fomentar la participació directa dels infants i els adolescents.

-Assessorar el municipi i directament la Defensora de l’Infant de diferents programes i actuacions que es realitzin a la ciutat.

-Potenciar la coordinació entre diferents institucions que actuïn en l’àmbit de la infància.

-Fomentar l’aplicació de polítiques i actuacions municipals encaminades a la defensa dels drets de l’infant.

El Consell es reuneix bianualment, de manera ordinària, per tractar i analitzar diferents temes relacionats amb la infància i l’adolescència. Si cal, es pot reunir de manera extraordinària per algun tema concret per treballar o debatre. El consell també té una comissió que es reuneix al llarg de l’any per dinamitzar i treballar els diferents temes que sorgeixen de la sessió ordinària.

S’ha de recordar que Lleida és ciutat amiga de la infància i que des de l’any passat presideix la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores.

 


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...