Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

L'AIJEC i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració per impulsar l'activitat emprenedora i potenciar projectes empresarials

Catalunya  -  09/11/2017  -  17:21

MicroBank és l'única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de projectes empresarials i de necessitats personals a través de microcrèdits


MicroBank - AIJEC

MicroBank - AIJEC



El president de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), Eloi Palà, el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau, i el director general de MicroBank, Albert López, han firmat avui un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials de caràcter innovador entre els joves mitjançant microcrèdits i per potenciar l'autoocupació, la igualtat d'oportunitats i la creació de llocs de treball. Amb la signatura d'aquest acord, s'estableix una línia de finançament de fins a 1 milió d'euros. Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior als dos milions d'euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits fins a un import màxim de 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i un informe favorable de viabilitat elaborat per l'Associació.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones sense garanties ni avals.

En virtut d'aquest conveni, l'AIJEC es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l'autoocupació, i a l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms, així com a facilitar serveis de suport i assessorament empresarial, analitzar la viabilitat del projecte i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l'Associació a MicroBank perquè aquesta analitzi, i si s'escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

L'AIJEC és una associació sense afany de lucre creada l'any 1985 dedicada a la defensa, gestió i representació dels interessos col·lectius dels joves empresaris i al foment de l'emprenedoria entre el jovent a Catalunya.

MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l'únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L'entitat va ser pionera en el seu model de negoci i continua sent la que més recursos hi destina. El banc ofereix microcrèdits dirigits a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar.

Durant el primer semestre del 2017, MicroBank ha concedit a Catalunya un total de 3.664 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 42,2 milions d'euros. Per finançar projectes personals i familiars, el banc ha aportat 100,5 milions d'euros a 20.896 iniciatives.

Acords amb més de 570 entitats socials

En la concessió de microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.000 oficines de CaixaBank, hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins ara, MicroBank ha firmat convenis amb 577 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...