Notícies més llegides




Catalunya


Valencia

CaixaBank obté un benefici rècord de 1.488 milions

Catalunya  -  24/10/2017  -  13:43

L'entitat, empesa per la integració del banc portuguès BPI, ha assolit el millor resultat de la seva història en la suma dels tres primers trimestres




L'activitat comercial del grup CaixaBank, juntament amb l'aportació del banc portuguès BPI des del febrer, han empès l'entitat a obtenir un benefici de 1.488 milions d'euros en els primers nous mesos d'aquest any, el que suposa un increment del 53,4% en relació amb el mateix període de l'any passat.

Amb aquests resultats les principals línies de resultats de CaixaBank han registrat els millors beneficis de la seva història en un període de nou mesos, així com els guanys més grans en un tercer trimestre: un total de 649 milions d'euros, el 48,7% més que el trimestre anterior. D'altra banda, els beneficis sense BPI -entitat que des del febrer ha aportat 180 milions d'euros als resultats de CaixaBank- s'han situat en 1.308 milions d'euros, el 34,8& més que l'any passat.

Bona part d'aquest creixement del benefici s'explica a partir dels ingressos obtinguts en la col·locació de contractes d'assegurances i reassegurances, que han aportat durant aquests tres trimestres de l'any 354 milions d'euros, un 65,9% més en termes interanuals. D'altra banda, també destaca com a dada positiva l'evolució dels marges, sobretot el marge d'interessos, que és el que determina amb major concreció l'activitat bancària ordinària. En aquest sentit, aquest marga d'interessos s'ha situat fins als 3.550 milions al setembre, un 15,2% més que fa un any, del qual l'aportació del BPI ha influït en el 8,7%.

Increment d'ingressos per comissions

Un dels altres aspectes rellevants a l'hora de valorar la partida del marge d'interessos és la crescuda que han protagonitzat els ingressos per comissions bancàries, que s'han situat en 1.867 milions, un 20,8% més: en aquest segment, el BPI aporta un 12,6& del creixement i CaixaBank un 8,2%. Segons detalla l'entitat, la major part d'aquestes comissions procedeixen a les operacions de la divisió d'inversió en la gestió de recursos fora de balanç, com són els fons d'inversió -que han crescut un 12,7% en aquests nou mesos- o els plans de pensions -que registren un augment del 43%-.

D'altra banda, durant aquests tres primers trimestres de 2017 els recursos agregats de clients s'han fixat en 350.014 milions, enfilant-se així un 15,2% -11,5% s'expliquen per BPI i 3,7% per CaixaBank-.

Davallada de la cartera de crèdits

Una altra conclusió que es desprèn del balanç de l'entitat és la baixada de la cartera de crèdits bruta, que s'ha reduït en un 1,5%, mentre que la sana, que és la que no contempla el crèdit promotor, ha baixat un 1,1%. Malgrat això, CaixaBank apunta que el crèdit nou a les empreses i al consum ha augmentat un 1,8% i un 18,9%, respectivament.

Pel que fa a la ràtio de morositat, el mes de setembre ha abaixat la persiana amb una taxa del 6,4%, el que representa un total de cinc dècimes per sota del tancament de l'exercici del 2016, quan va ser del 6,9%. Per la seva banda, s'han destinat 658 milions en dotacions per insolvències -un 5,5% menys que en el mateix període de l'any passat-, mentre que també s'han donat 455 milions associats a finançar l'acord de prejubilacions: 152 milions en el primer trimestre i 303 milions en el segon.


Autor: Redacció


#valencia


#valencia #caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...