Notícies més llegides



La Selva


Blanes

El Passeig de Dintre de Blanes torna a la normalitat després d'enllestir les obres per canviar el terra

La Selva  -  20/10/2017  -  18:51

Avui s'han retirat les tanques que protegien tot l'entorn i dilluns s'hi tornarà a instal·lar el popular i tradicional Mercat de Fruites i Verdures, que s'havia hagut de traslladar al Passeig de Mar


Zona Passeig de Dintre Baluard

Zona Passeig de Dintre Baluard



Aquest divendres el Passeig de Dintre de Blanes ha tornat a la normalitat després que ja s'han enllestit les obres per substituir la terra que hi havia per sauló sòlid, que té la mateixa solidesa de la pedra però l'aparença de la sorra, harmonitzant amb l'estètica que hi ha en l'entorn. A primera hora de la tarda, els operaris de l'empresa especialitzada 'Massachs, Obres i Paisatges' han retirat les tanques que durant les darreres setmanes encerclaven una part de l'entorn del passeig perquè es poguessin efectuar els treballs amb seguretat. Una vegada retirades les tanques, s'ha procedit a instal·lar el mobiliari urbà que es va haver de desmuntar amb motiu de les obres, principalment papereres.

Paral·lelament, avui al matí s'ha estat actuant en l'altra part del passeig on es va localitzar i documentar l'antic baluard defensiu que data del segle XVI, que fa uns dies es va cobrir amb sauló compactat. Es va decidir fer aquest canvi i no posar-hi sauló sòlid compactat com a la resta, protegint prèviament les restes arqueològiques amb una capa geotèxtil, en previsió que en un futur es pugui fer un projecte que permeti preservar-les i fer-les visitables.

Els operaris han tret les taules i cadires dels establiments de restauració que hi ha en aquest extrem, i han treballat en el sauló que s'hi ha instal·lat perquè quedi més compactat. Cal recordar que, amb l'objectiu que les restes històriques quedin senyalitzades externament, s'ha dibuixat el seu perfil arran de terra amb corten sobre la superfície. D'aquesta manera, es pot resseguir la forma que té el mur del baluard localitzat en aquesta zona, encara que ara estigui tapat.

Els treballs de substitució del paviment del Passeig de Dintre van començar el passat 26 de setembre i, des de llavors, el Mercat de Fruites i Verdures que s'hi instal·la habitualment s'ha traslladat al Passeig de Mar. Ho ha fet de dimarts a dissabte, mentre que dilluns les parades s'han hagut de repartir entre la Plaça dels Dies Feiners i la Plaça d'Espanya, ja que aquest dia es fa el mercat setmanal dels teixits al Passeig de Mar.

Malgrat que demà dissabte ja hauria estat possible que el popular i tradicional esdeveniment diari –conegut també com el 'Mercat de les Pageses'- tornés al seu lloc habitual, des dels serveis tècnics de l'Ajuntament de Blanes es va creure més convenient ajornar el trasllat de cara al proper dilluns. Serà llavors, doncs, quan s'instal·larà de nou al Passeig de Dintre.

Instruccions d'ús i manteniment del nou terra

El nou paviment de terra estabilitzada del Passeig de Dintre proporciona unes característiques adequades per a la circulació de vianants, ciclistes i el pas esporàdic de vehicles lleugers. Ho fa mantenint l'aspecte natural del terreny, sense fang ni regueres en molt de temps. Ara bé, caldrà garantir un bon ús del mateix perquè el nou tipus de material mantingui el màxim temps possible les característiques que el fan diferent.

Per aquest motiu, des de l'empresa especialitzada s'han fet diverses recomanacions, com per exemple que caldrà limitar al màxim el pas de turismes i furgonetes, i que sempre sigui amb velocitats inferiors a 15 km/h. També caldrà evitar la circulació de vehicles pesats, evitar radis de girs petits i girs de rodes amb el vehicle immòbil, així com d'automòbils, furgonetes i camions que tinguin pèrdues d'hidrocarburs.

Respecte al manteniment que caldrà seguir a partir d'ara, les indicacions que ha fet l'empresa especialitzada que s'ha encarregat dels treballs són que es netegi amb escombres o bufadors, i que la recollida mecànica es faci sobre l'asfalt que hi ha en els dos laterals del Passeig de Dintre. Igualment, no es poden utilitzar elements mecànics per a la neteja superficial, així com tampoc aigua a una pressió superior a les dues atmosferes.


Autor: Redacció


#blanes


#blanes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...